25 Nis 2017, Salı
istanbul simidine göre daha küçük boyutta olan, taş fırınlarda pişirilen, içinde ekmek malzemesi haricinde başka bir katkı maddesi bulunmayan lezzetli yiyecek. özellikle trabzon'da uzunsokak girişindeki ve bayraktarlar mağazası önündeki simitçilerde simit kuyruğu oluşur. büyük ihtimalle bu iki simidin de kaynağı aynıdır. özellikle kışın iyi gider. yazın sıcak olması lezzet almanızı engeller. bir tanesini rahatlıkla yersiniz. ne çoktur, ne de azdır. susamı boldur. şeker vs. gibi katkı maddesi içermediği için kalori değeri susam yağını da katmazsanız ekmekle aynıdır. bayatladığında lastiksi bir yapı alır. ancak tost makinasında ısıtırsanız yeniden o gevrekliğini alır. en son 35 kuruştu. son fiyatını bilmiyorum. uzaklara gidiyorsanız, aldığınız simitleri buzluğa koyup yiyeceğiniz kadar çıkartırsanız ve bunu fırında ısıtırsanız, tazeymiş gibi olur.diğer simitlerle karşılaştıracak olursak, boyut olarak ankara simidine yakındır ancak pekmez suyuna bulanmamıştır. tatlı değildir. istanbul simidi gibi çatlak da değildir. düzdür. samsun simidi gibi tuzsuz değildir. eskişehir simidi hali, biraz bayatlayınca çıkar. bursa da tava simidiyle de çok benzerlik göstermez. tava simidinin kendine has bir özelliği vardır. trabzon simidinde bu görülmez.
simit beyaz peynir ve kaşar peyniri yanında krem peynirle de güzel gider. telli ya da imansız peynirle de yiyebilirsiniz. yiyeceğiniz peynir tuzsuz olmamalı. simitte dengeli bir tuz oranı olduğu için katık ettiğiniz yiyecek biraz bunu bastırmalıdır. yerken susamlı kısmı içine kıvırıp yerseniz farklı bir şey yiyor izleniminiz olur.
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com