ANNEMİNELİ

en güzel yemekler annemin elinde başlar...

   

Ramazan Pidesi

ramazan pidesinin tarihi nereye ve ne zamana dayanıyor.

05 Haz 2017, Pazartesi

Ramazan pidesi her zaman içime umut ve heyecan katar.Ramazan ayının vazgeçilmezlerinden ramazan pidesi yine sıcacık ve mis gibi kokusuyla soframızdaki yerini aldı. Peki ramazan pidesinin tarihi nereye ve ne zamana dayanıyor? 
17.yy'de fırınlar ramazanda özel bir hamurkar ile özel pişirici tutarlarmış. Hamurkarlar yalnızca ramazan ayında çalışırlarmış. Öyle her ilden değil tabii yalnızca; Kastamonu, Eflani, Safranbolu, Karabük ve Trabzon’dan gelenler rağbet görürmüş.Pişirme ustaları oldukça yüksek bir ücretle çalışırlarmış çünkü, kızgın taş üstüne konan “taban pidelerinin” çevrile çevrile pişmesi gerekiyormuş. Çünkü zamanında ve tam kıvamında ramazan pidesi elde etmek hiç de kolay bir iş değilmiş

ZEHRA ANNE

 

Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.

İLETİŞİM

 

Facebook : facebook.com/annemineli

Twitter : twitter.com/annemineli

Instagram : instagram.com/annemineli

Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr

 

E-posta : zehrasener57@gmail.com

Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2017 Annemineli

Sitemap   |   Tasarım : interbim.com