05 Haz 2017, Pazartesi
Ramazan pidesi her zaman içime umut ve heyecan katar.Ramazan ayının vazgeçilmezlerinden ramazan pidesi yine sıcacık ve mis gibi kokusuyla soframızdaki yerini aldı. Peki ramazan pidesinin tarihi nereye ve ne zamana dayanıyor?
17.yy'de fırınlar ramazanda özel bir hamurkar ile özel pişirici tutarlarmış. Hamurkarlar yalnızca ramazan ayında çalışırlarmış. Öyle her ilden değil tabii yalnızca; Kastamonu, Eflani, Safranbolu, Karabük ve Trabzon’dan gelenler rağbet görürmüş.Pişirme ustaları oldukça yüksek bir ücretle çalışırlarmış çünkü, kızgın taş üstüne konan “taban pidelerinin” çevrile çevrile pişmesi gerekiyormuş. Çünkü zamanında ve tam kıvamında ramazan pidesi elde etmek hiç de kolay bir iş değilmiş
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com