Sebze çok yakışır
Krep Malzemeleri:
* 2 yumurta
* 1 su bardağı süt
* 2-3 yemek kaşığı un
* Tuz
Krepin İç Malzemeleri: İçine istediğiniz sebzeyi küçük küçük doğrayın soğanla iyice kavurun, pişen kreplere rulo yaparak sarın tepsiye dizin üzerine bol kaşar rendeleyin, 180 derecede 15-20 dk pişirin sıcak sıcak servis yapın.
Krep Yapılışı: Bütün malzemeler karıştırın.İyice çırpın.Yanmaz tavaya azıcık (birkaç damla) yağ koyun.Tavadaki yağ kızınca içine bir kepçe malzemeden dökün.Krebin üzeri iyice pişince bir tabak ile ters çevrin, diğer tarafıda aynı şekilde pişirin. Malzeme bitene kadar aynı işleme devam edin. İstediğiniz malzeme ile servis yapabilirsiniz.
Krepin İç Malzemeleri: İçine istediğiniz sebzeyi küçük küçük doğrayın soğanla iyice kavurun, pişen kreplere rulo yaparak sarın tepsiye dizin üzerine bol kaşar rendeleyin, 180 derecede 15-20 dk pişirin sıcak sıcak servis yapın.
NOT:
* Krep yaparken kişi başı bir yumurta hesaplanır.
* Krep yapılacak tava orta büyüklükte olmalıdır.
* Krepleri ister tuz ister şeker ilave edebilirsiniz.
*Tatlı veya tuzlu krepler oluşur.
* Krep yaparken biraz karbanotta koyuyorlar ama ben hiç koymam,iyi netice alıyorum.
* Pişmesini kontrol altında tutmalıdır.
* Krebi tavaya döktükten sonra kerebin üzerindeki bütün kabarcıkların pişmesi tamamlanınca
ters çevirerek diğer tarafını pişirin.
* Krep kıvamı ne çok koyu nede çok cıvık olmalıdır.
* Krep kıvamı kaşıktan akıtırken, kaşıkta kalacak şekilde olmalıdır.
* Krep her türlü malzemeye katık yapılabilir.
* Reçelli, Sarelleli, Peynirli, Salçalı, lorlo, Zeytinli, Ispanaklı, Kaşarlı gibi malzemelerle sarılıp yenebilir.
AYLAK KÜSEN AYLAK BARIŞIR
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com