ANNEMİNELİ

en güzel yemekler annemin elinde başlar...

   

Artan Pilavdan Kadın Budu Köfte

Artan pilavlar değerleniyor.

Artan pilavlar değerleniyor.

Malzemeler

* 1 kase artan her hangi bir pirinç pilavı veya bulgur pilavı
* 200 gr yağsız dana kıyması
* 1 tane rende veya çok küçük doğranmış kuru soğan
* 1 avuç ince kıyılmış maydanoz
* Tuz, karabiber


Kızartmak İçin:
* 2 tane çırpılmış yumurta
* 1 küçük kase un
* Tava
* 1 su bardağı sıvı yağ

Yapılışı

* Kıymayı ikiye ayırın
* Bir tava içinde az sıvı yağda soğanı kavurun
* Üzerine kıymanın yarısını koyun kavurun
* Geniş bir kap içinde pilavı ve çiğ kıymayı karıştırın
* Üzerine kavrulan kıymayı koyun
* Baharatları,tuzu ve maydanozu ilave edin
* İyice yoğurun
* Elinizle biraz irice köfte haline getirin
* Elinizi arada sırada suya batırırsanız daha rahat şekil alır.
* Yapılan köfteleri önce çırpılmış yumurtaya sonra una bulayın
* Kızgın yağda arkalı önlü kızartın
* Kızaran köfteleri kağıt havluya çıkarın
* Fazla yağ kağıt havluda kalır.
* Aynı köfteyi fırında kızartmadan yapabilirsiniz.
* Sıcak sıcak servis yapın
* Afiyet Olsun...

KALAYLI BAKIR KÜFLENMEZ.

SON BAKILAN TARİFLER

Artan Pilavdan Kadın Budu Köfte

ZEHRA ANNE

 

Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.

İLETİŞİM

 

Facebook : facebook.com/annemineli

Twitter : twitter.com/annemineli

Instagram : instagram.com/annemineli

Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr

 

E-posta : zehrasener57@gmail.com

Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2018 Annemineli

Sitemap   |   Tasarım : interbim.com