ANNEMİNELİ

en güzel yemekler annemin elinde başlar...

   

Bayat ekmeklerden neler yapıyorum.

Bayat ekmekleri atmayın.

Bayat ekmekleri atmayın.

Malzemeler

* Bayatlamış ekmek

Yapılışı

Artan ekmekleri:
* Fırınlayıp robottan geçirip galeta unu yapılabilir.
* Islatıp una ilave ederseniz maya olarak kullanılır.
* Mayalı yaptığınız hamuru, çeşitli yerlerde kullanabilirsiniz. (dürüm ekmeği, pizza hamuru gibi)
* Ekmekleri küçük doğrayıp süt ve yumurta ile karıştırıp pizza tabanı yapabilirsiniz.
* Üzerine çeşitli malzemeler koyarak ızgara ekmek yapabilirsiniz.
* Küp küp doğrayıp, fırında veya yağda kızartarak çorbalarda kullanabilirsiniz.
* Yumurta, kıyma ve baharatla karıştırarak ekmek köftesi yapabilirsiniz.
* Ayrıca artan ekmeklerden ekmek tiridi, ekmek mantısı, ekmekle yapılan kanepeler, ekmek tatlısı gibi çeşitler yapılabilir.

FISILTI EV YAKAR.

SON BAKILAN TARİFLER

Bayat ekmeklerden neler yapıyorum.

ZEHRA ANNE

 

Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.

İLETİŞİM

 

Facebook : facebook.com/annemineli

Twitter : twitter.com/annemineli

Instagram : instagram.com/annemineli

Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr

 

E-posta : zehrasener57@gmail.com

Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2018 Annemineli

Sitemap   |   Tasarım : interbim.com