ANNEMİNELİ

en güzel yemekler annemin elinde başlar...

   

Çorbalık Erişteden Pilav

Erişteden pilav olmaz demeyin

Erişteden pilav olmaz demeyin

Malzemeler

* 1 su bardağı çorbalık erişte
* 1 tane ince kıyılmış kuru soğan
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 1 yemek kaşığı tereyağ veya sıvı yağ
* 10-15 dal ince kıyılmış maydanoz
* Tuz, karabiber,pul biber

Yapılışı

Pilav tenceresinin içinde yağı ve soğanı kavurun üzerine salçayı koyun,tuz ve baharatları ilave edin, üzerine 3,5 su bardağı su koyun ve kaynatın, kaynayan tencereye erişteleri atın suyunu çekene kadar pişirin
pişen erişteye maydanozları serpin ve dinlenmesini sağlayın, dinlenen erişteyi sıcak sıcak servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun...

AĞIZ YEMEYİNCE YÜZ UTANMAZ.

SON BAKILAN TARİFLER

Çorbalık Erişteden Pilav

ZEHRA ANNE

 

Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.

İLETİŞİM

 

Facebook : facebook.com/annemineli

Twitter : twitter.com/annemineli

Instagram : instagram.com/annemineli

Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr

 

E-posta : zehrasener57@gmail.com

Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2018 Annemineli

Sitemap   |   Tasarım : interbim.com