ANNEMİNELİ

en güzel yemekler annemin elinde başlar...

   

Artan Her Gıdayı Değerlendirin

Mutfakta artan hiç bir şeyi atmayın

Mutfakta artan hiç bir şeyi atmayın

Yapılışı

Artan Hamsiler:
* Hamsi köftesi
* Hamsili ekmek
* Hamsi mücveri


Artan Peynirler:
* Peynir salatası
* Börek harçları



Artan makarna:
*Fırında fırın makarnaya çevrilir.
*Küçük küçük doğranıp yufkanın içine konulup börek yapılır.
*Küçük küçük doğranıp mercimek çorbasına konulur.
* Tavada ters yüz börek yapılır.

Artan mercimek yemeği:
* Süzerek böreklere koyabilirsiniz.
* Bulgur pilavına veya pirinç pilavına koyabilirsiniz.

Artan kekler:
* Yeniden fırınlanıp taze hale getirilebilir.
* Küçük parçalara bölünüp üzerine puding dökülebilir.
* Supların tabanına konulur (pastanelerde genelde öyle yapılırmış)

LAF TORBAYA GİRMEZ.

SON BAKILAN TARİFLER

Artan Her Gıdayı Değerlendirin

ZEHRA ANNE

 

Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.

İLETİŞİM

 

Facebook : facebook.com/annemineli

Twitter : twitter.com/annemineli

Instagram : instagram.com/annemineli

Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr

 

E-posta : zehrasener57@gmail.com

Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2018 Annemineli

Sitemap   |   Tasarım : interbim.com