Yılbaşında deneyin
* 200 gr taze tel kadayıf
* 2 yemek kaşığı tereyağ
İlave Malzeme:
* 1 tane kelepçeli kalıp
* Kalıp büyüklüğünde yağlı kağıt
Pilav için: * 1 su bardağı pilavlık pirinç (ıslatılmış) * 1,5 su bardağı pilav için su * 1 avuç dolmalık fıstık * 1 avuç kuş üzümü * 1 yemek kaşığı tereyağ veya margarin * 1 kase haşlanmış veya konserve bezelye * 1/2 demet kıyılmış dereotu,maydanoz,dereotu *Tuz, karabiber
Pilav tenceresi içinde fıstıkları yağ içinde kavurun pembeleşince pirinci koyun ve saydamlaşana kadar kavurun üzerine suyu , yeşillikleri kuş üzümü,bezelyeyi ,tuzu ve baharatları ilave edin ve normal pilav gibi pişirin.pilav demlenince biraz soğuması için bekletin diğer tarafta kelepçeli kalıbı yağlayın ve içine kalıbı göre kesilmiş yağlı kağıdı koyun, üzerine kadayıfın yarısını iyice bastırarak koyun üzerine pilavı dökün üzerine tekrar kadayıfı bastırarak yerleştirin üzerine tereyağını ister eriterek dökün ister parça parça koyun 180 derecede ısıtılmış fırında alt üst altın rengi olana kadar pişirin. Fırından çıkan pilavı kalıptan çıkarın ve servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun..
NOT:
* Çok lezzetli ve değişik bir pilavdır.
* Yılbaşı gecenizi süsleyecek derecede lezzetli bir pilavdır.
* Baharat, tuz,ve yeşillik miktarları size kalmıştır.
* Bezelye yerine kestane koyabilirsiniz.
* Yağ çeşidi ve miktarı size kalmıştır.
* İsteyen etli veya tavuklu yapabilir.
* Kalıba kadayıfı doldurarak çok sıkı bastırın.
* Siz başka çeşit kalıplarda yapabilirsiniz.
* İsteyen kadayıfı önce erimiş yağla iyice karıştırıp kullanabilir.
HAYVAN AÇKEN İNSAN TOKKEN KUDURUR.
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com