ANNEMİNELİ

en güzel yemekler annemin elinde başlar...

   

Taze İncir Reçeli

Olmamış yeşil incirlerden yapılıyor.

Olmamış yeşil incirlerden yapılıyor.

Malzemeler

*1 kilogram olmamış ham yeşil incir
*1 kilogram toz şeker
*6 tane karanfil
*1 çorba kaşığı limon suyu

*4 su bardağı su

Yapılışı

*İncirlerin kabuğunu soyun. (Ben kabuğu soyulmuş aldım, pazarlarda satıyorlar, soyucu ile kolay soyuluyor.
*Tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ekleyin.
* 5 dakika kaynatıp suyunu süzün.
*Tekrar su ekleyip haşlayın. Bu işlemi üç kez tekrarlayın.
*Haşlanan incirleri hemen buzlu suyun içine atın soğusun.
* İncirleri süzgece alıp elinizle hafifçe bastırarak suyunu süzün.
* İçinde hiç su kalmasın en önemli püf noktası budur.
*Başka bir tencerede su ile şekeri kaynatın.
*Şeker eridiğinde limon suyu ve karanfil ekleyip 15 dakika kaynatın.
*İncirleri ilave edip 20-25 dakika daha kaynatın.
*Şurup koyulaştığında tencereyi ocaktan alın.
*Soğuyunca kavanoza doldurup kapağını kapatın.
*Afiyet Olsun...

NOT: Reçel yapmanın püf noktaları için linki tıklayın. http://www.annemineli.com.tr/index.php?page=tarif&id=246

ORTAK GEMİSİ YÜRÜMÜŞ, ELTİ GEMİSİ YÜRÜMEMİŞ.

SON BAKILAN TARİFLER

Taze İncir Reçeli

ZEHRA ANNE

 

Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.

İLETİŞİM

 

Facebook : facebook.com/annemineli

Twitter : twitter.com/annemineli

Instagram : instagram.com/annemineli

Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr

 

E-posta : zehrasener57@gmail.com

Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2018 Annemineli

Sitemap   |   Tasarım : interbim.com