Dondurmanın kızartılmış hali..
1 kutu maraş usulü sade dondurma
1 paket klasik mısır gevreği (250 gr)
4 yumurta (sadece akı kullanılacak)
2 kaşık toz şeker
500 ml ayçiçek yağı (kızartmak için
Fındık Ceviz Tarçın Servis için (tercihe bağlı); Bal Çikolata sosu
1 kutu maras usulu dondurmamızı 8 parcaya bölüyoruz. Her bir parçayı elimizle top haline getiriyoruz. Bu 8 parçayı birbirine değmeyecek şekilde bir kap içerisine koyarak tekrar buzluğa atıyoruz. 2 saat kadar donmasını bekliyoruz.
Dondurmalar donduktan sonra dış harcını hazırlayalım. Mısır gevreği ve şekeri robotta çekerek inceltiyoruz ama un gibi ince yapmıyoruz. (ben burada ceviz fındık ve 1 çay kasıgı kadar da tarçın ekliyorum tercihe kalmış güzel oluyor. )
Daha sonra yumurtalarımızın akını güzelce çırparak köpürtüyoruz.
Buzluktan çıkardığımız dondurmaları önce yumurta akına buluyoruz. Ardından mısır gevrekli harca batırıp her tarafını kaplıyoruz. Ve tekrar buzluğa atarak donmasını sağlıyoruz. 2 saat donduktan sonra yumurta akı ve mısır gevregıne bulama işleminin ikinci katını tamamlıyoruz. Ve tekrar buzluğa atıyoruz. Bir gece beklerse daha güzel oluyor.
Son aşama kızartma aşaması. Derin dar bir tencereye yağımızı ekliyoruz. Mısır gevreğine bulanmış dondurma topumuzun içinde rahat bir şekilde dönerek bol yağda kızarması gerekli. Burada dikkat edilecek olan nokta yağın iyice kızmış olması gerekli. Ve her bir dondurma topu mümkünse tek tek kızartılmalı. Dondurma topumuzu yağın içine atıyoruz ve yavas harektlerle cevirerek en fazla 1 dakika kızartarak yağın içinden alıyoruz. Renginin bal rengine dönmesi gerekiyor. Servis yaparken üzerine ince şeritler halinde bal ve çikolata sosu gezdirebilirsiniz.
Yapımı biraz meşakkatli gözükse de yiyenlerin yüzündeki ifade bu kadar emeğe gerçekten değiyor. Kullandığınız yağı süzerek sonra tekrardan bu tarifi yaparken kullanabilirsiniz. Eğer ki mısır gevreği harcınız artarsa onu da kapalı bir kapta saklayarak daha sonra tekrar kızarmış dondurma yaparken kullanabilirsiniz. Artan mısır gevrekli harcı sütle yemenizi önermiyorum çünkü içerisine yumurta akı bulaşmış oluyor. Afiyet olsun:)
Kendini tanıdığın ölçüde başkalarını yargılayabilirsin. De bana hangimiz günahkar, hangimiz masum? Halil Cibran
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com