ANNEMİNELİ

en güzel yemekler annemin elinde başlar...

   

Patlıcan Dolması Turşusu

Yapması zahmetli yemeği çok güzel

Yapması zahmetli yemeği çok güzel

Malzemeler

2 kg. küçük turşuluk patlıcan
1 çay kaşığı toz şeker
1 küçük lahana
1 orta boy havuç
3-4 defne yaprağı
3-4 etli kırmızı biber
10-15 dal kereviz
1 demet maydanoz
1 su bardağı sirke
1 çorba kaşığı tuz
1 baş sarımsak

Yapılışı

Patlıcanları yıkayıp sap ve uç kısımlarından birer parmak bırakarak bıçağın ucu ile uzunlamasına 4 eşit parçaya bölünüz, (parçaların uçları bir birinden ayrılmamalıdır.) Kaynar tuzlu suda yumuşayıncaya kadar pişiriniz. Üst üste dizerek üzerine ağırlık koyup acılığının gitmesi için 1 gece bekletiniz.
Lahana, biber, kereviz yaprağı ve maydanozu yıkayıp incacik kıyınız. Havucu rendeleyip kıyılmış sarımsak ve tuz ilavesi ile hepsini karıştırınız. Patlıcanların kesik kısmına doldurup kereviz sapı ile sararak cam kavanoza yerleştiriniz. 4 su bardağı suya şeker ve sirke katıp karıştırınız.
Patlıcanlara döküp üzerine ağırlık koyarak kapağını öttünüz. 1 ay bekletiniz. (Patlıcanların aralarına defne yapraklarını koyunuz).

Bir çift gözüz biz, aynı bakışla dolu, aynı düşün, titreyen iki kanadıyız... Vyaçeslav Ivanov

SON BAKILAN TARİFLER

Patlıcan Dolması Turşusu

ZEHRA ANNE

 

Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.

İLETİŞİM

 

Facebook : facebook.com/annemineli

Twitter : twitter.com/annemineli

Instagram : instagram.com/annemineli

Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr

 

E-posta : zehrasener57@gmail.com

Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2018 Annemineli

Sitemap   |   Tasarım : interbim.com