Çok lezzetli ve faydalı
1 lt lik cam kavanoz
15-20 adet kırmızı havuç
5-6 diş sarımsak
5-6 adet nohut
Havuçları yıkayın ve soyacakla soyun. Sarımsakların kabuklarını ayıklayın ve ortadan ikiye kesin.
* Turşu yapacağınız kavanozun 3 parmak eksiği ile su koyun ve bu suyu karıştıracağınız bir kaba dökün.
* Suyun içine sirke, tuz ve limon tuzunu koyarak karıştırın ve tuzları eritin.
* Kavanozun dibine 1-2 diş sarımsak ve nohut koyup, havuçları diklemesine yerleştirin.
* Kalan sarımsak ve nohutlarıda aralarına serpin.
* Hazırladığınız suyu turşuların üzerini kapatacak kadar dökün.
* En üste maydanoz ve dereotu ile kaplayın.
* Kavanozun ağzını sıkıca kapatın. Buzdolabında 15 gün bekletin.
* Turşuyu dolapta muhafaza edin.
Sevgi, sevme bir karardır, bir kararlılıktır. Oruç Aruoba
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com