ANNEMİNELİ

en güzel yemekler annemin elinde başlar...

   

Nohutlu ve Tavuklu Pilav

Tarifi ve yapılışı

Tarifi ve yapılışı

Malzemeler

* 1 su bardağı iti pilavlık bulgur
* 1,5 su bardağı tavuk suyu veya et suyu (yoksa çeşme suyu)
* 1 yemek kaşığı tereyağ
* 1 kase haşlanmış nohut
* Tuz, karabiber
* 1 tane yemeklik doğranmış kuru soğan

Üzeri İçin

Miktarı isteğe göre haşlanmış didiklenmiş tavuk

Yapılışı

* Pilav tenceresinin altını yakın
* Tencerenin içine yağı koyun
* Yağ kızınca soğanı kavurun, bulguru koyun
* Tahta bir kaşıkla iyice kavurun
* Kavrulan bulgura et suyunu veya tavuk suyunu dökün
* Bir ölçek bulgura 1,5 ölçek su kullanın
* Tuzunu ve karabiberini serpin
* Nohudu ilave edin

* İyice karıştırın
* Kapağını kapatın.
* Önce harlı ateşte kaynamaya bırakın

* Suyunu çekmeye başlayınca ateşi iyice kısın
* Suyunu çeken pilavın altını kapatın
* Üzerine kağıt havlu kapatın ve dinlendirin
* Üzerine tavuk etlerini koyarak sıcak sıcak servis yapın
* Üzerine karabiber çok yakışıyor.
* Afiyet Olsun

NEREDE BİRLİK ORADA DİRLİK

SON BAKILAN TARİFLER

Nohutlu ve Tavuklu Pilav

ZEHRA ANNE

 

Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.

İLETİŞİM

 

Facebook : facebook.com/annemineli

Twitter : twitter.com/annemineli

Instagram : instagram.com/annemineli

Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr

 

E-posta : zehrasener57@gmail.com

Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2018 Annemineli

Sitemap   |   Tasarım : interbim.com