Tarifi ve yapılışı
* 1 su bardağı iti pilavlık bulgur
* 1,5 su bardağı tavuk suyu veya et suyu (yoksa çeşme suyu)
* 1 yemek kaşığı tereyağ
* 1 kase haşlanmış nohut
* Tuz, karabiber
* 1 tane yemeklik doğranmış kuru soğan
Miktarı isteğe göre haşlanmış didiklenmiş tavuk
* Pilav tenceresinin altını yakın
* Tencerenin içine yağı koyun
* Yağ kızınca soğanı kavurun, bulguru koyun
* Tahta bir kaşıkla iyice kavurun
* Kavrulan bulgura et suyunu veya tavuk suyunu dökün
* Bir ölçek bulgura 1,5 ölçek su kullanın
* Tuzunu ve karabiberini serpin
* Nohudu ilave edin
* İyice karıştırın
* Kapağını kapatın.
* Önce harlı ateşte kaynamaya bırakın
* Suyunu çekmeye başlayınca ateşi iyice kısın
* Suyunu çeken pilavın altını kapatın
* Üzerine kağıt havlu kapatın ve dinlendirin
* Üzerine tavuk etlerini koyarak sıcak sıcak servis yapın
* Üzerine karabiber çok yakışıyor.
* Afiyet Olsun
NEREDE BİRLİK ORADA DİRLİK
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com