ANNEMİNELİ

en güzel yemekler annemin elinde başlar...

   

Soğuk Pilav Salatası ( Çin salatası)

Yapılışı ve tarifi

Yapılışı ve tarifi

Malzemeler

* 2 su bardağı pilavlık pirinç(ılık suda ıslanmış olacak)
* 1 çay bardağı sıvı yağ
* 2 su bardağı garnitür(konserve)
* 3 tane rendelenmiş havuç
* l su bardağı ince kıyılmış dereotu
* 1 su bardağı doğranmış kornişon turşu
* 1 su bardağı mısır konservesi
* 1 demet yeşil soğan (incecik doğranmış)
* 1 demet maydanoz(doğranmış)
* 1 demet taze nane(kıyılmış)
* Tuz,karabiber, pul biber

Yapılışı

Pirinç sıvı yağ ile birlikte normal pilav olarak yapılır.Pilav pişirilir ve soğutulur. İçine rendelenmiş havuç hariç herşey ilave edilir.Diğer tarafta rendelenmiş havuç yağda azıcık kavrulur.Kek kalıbının dibine önce kavrulmuş havuç konur üzerine pilav konur. Dolapta 1-2 saat bekletilir. Servis tabağına ters çevrilerek servis yapılır. İstenilirse ketçapla servis yapılabilir.

Afiyet Şeker Olsun.
NOT:
* Bu pilav kabul günlerinde güzel bir salata olabilir.
* Pilavın dibine havuç koymayı bir tanıdığımda gördüm çok yakıştı.
* Pirinci jasmin de tercih edebilirsiniz.
* Salatanın içinde her nevi malzeme olduğundan besleyicidir.
* Kalıba yerleştirin, kaşıkla iyice bastırın.
* Konulan malzemeleri azaltıp çoğaltabilirsiniz.
* Kalıp içine streç koyarsanız kolay ters çevirirsiniz.

RAFTAN FİNCAN DÜŞTÜ HANIMIN TOPUĞU ŞİŞTİ.

ZEHRA ANNE

 

Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.

İLETİŞİM

 

Facebook : facebook.com/annemineli

Twitter : twitter.com/annemineli

Instagram : instagram.com/annemineli

Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr

 

E-posta : zehrasener57@gmail.com

Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2018 Annemineli

Sitemap   |   Tasarım : interbim.com