Yapılışı ve tarifi
* 2 paket tuzsuz etimek
* 2 su bardağı katı yoğurt veya süzme yoğurt
* 2 yemek kaşığı mayonez
* 4-5 diş dövülmüş sarımsak
* Bir avuç dövülmüş ceviz
* 2-3 tane katı haşlanmış yumurta
* İnce kıyılmış bir demet dereotu
Etimekler dikdörtgen borcama sırayla dizilir ve üzerine yoğurt, mayonez, sarımsak ve ceviz karışımı yayılır. Bir kat daha etimek dizildikten sonra tekrar yoğutlu karışım sürülür. Bir gece buzdolabında bekletip (üzeri streçle örtülü), ertesi gün üstünü katı yumurtaların rendeleriyle ve dereotu ile tercihe göre süsleyebilirsiniz..
Afiyet Şeker Olsun....
NOT: Etimek denilen bu malzeme her türlü salata ve tatlı çeşitlerinde yerini almıştır. Tatlı yaparken mutlaka tuzsuz etimek tercih edin. Çifte kavrulmuş olanlarını salata ve tatlılarda da tercih etmeyin. Galeta unu yapmak içinde robottan çekerek kullanabilirsiniz.
ANALI OĞLAK GÖKTE GEZER. ANASIZ OĞLAK YERDE OTLAR.
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com