Hünnap irice bir fındıktan ceviz büyüklüğüne kadar boya ulaşabilen, dokusu itibariyle iğdeye benzeyen, hoş kokulu bir meyvedir. Son yıllarda değeri anlaşılan hünnap, Trakya’da şivesel olarak “innap-ünnap” olarak dillendirilir. Daha ziyade meyve gibi
1 kg hünnap
7 su bardağı şeker
1,5-2 su bardağı su
4-5 karanfil
1 çubuk tarçın
1/2 limonun suyu
Hünnaplarınızı güzelce yıkayın.
Küçüklü hünnaplarınızı yukarıda belirttiğimiz gibi bütün ( sert çekirdekli olduğunu unutmayın ) kullanacaksanız, bir kürdan ile bir kaç yerinden ekirdeğe kadar delin. Bunu yaparken meyveyi çok zedelemeyin.
İri meyveleri kullanacaksanız, bıçakla elma dilimi soyarak çekirdeğini ayırın. Zahmetine katlanabilecekseniz meyvenin dış kabuğunu da soyabilir yahut kabuğuyla da kullanabilirsiniz.
Pişirmeyi yapacağınız derince tencereye bir kat hünnap bir kat şeker şeklinde malzemeyi dizin.
Bu işlemi akşamdan yaparsanız reçelinizi ertesi gün hazırlayacak şekilde kenara alın. Aynı gün kuracaksanız da 5-6 saat şekerin sulanmasını ve meyvenin aromasını almasını sağlayın.
Tencerenizi orta ateşe alıp 1,5-2 bardak nisbetinde su ilave edin.
Şeker iyice eriyip su hafiften kaynamaya başlayınca meyvelerinizi delikli kepçeyle kenara alın.
Geriye kalan şerbetinize karanfilleri ve çubuk tarçınınızı ilave edin.
Reçel kıvamına yaklaşıncaya değin ( meyveleri de ekleyip bir süre daha pişeceğini hatırlayın ) kaynatın.
Bu arada oluşan köpükleri uzaklaştırın.
Reçelinizin şerbeti hazır olunca karanfilleri ve çubuk tarçını kenara alıp, hünnapları reçel şerbetine geri ekleyin.
Birlikte 10 dakika kadar daha ekleyip meyvelerin şerbetle özleşmesini sağlayın.
Ateşten almazdan 5 dk önce limon suyunu da ilave edin.
İlk sıcağı çıkınca kuru kavanoza doldurun.
Hünnap reçelinizi kışlık olarak saklayacaksanız kapağını hemen kapatıp tezgahta ters çevirin.
Hünnap reçelinizi çabuk tüketecekseniz sıcağı gidene kadar kapağı yarı aralık bırakıp, ardından kapatabilirsiniz.
Ertesi gün, kavanozlarınız iyice soğuduğunda serin ve gölge saklama ortamına alın.
Bir ara insanları anladığımı sandım, sonra sandığımı anladım. Sigmund Freud
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com