Çocukluğumun hamur kızartması
* 1 su bardağı yoğurt
* 1 yumurta
* Biraz su
* 1 çorba kaşığı sıvı yağ
* Az tuz
* 1,5 paket kabartma tozu veya bolca karbonat
* Kızartmak için sıvı yağ ve kızartma tenceresi.
Bütün malzeme karıştırılarak kulak memesi yumuşaklığında yoğurulur. El ile veya oklava ile kalın bir şekilde açılır. Bıçak ile kare kare kesilerek kızgın yağda kızartılır. İstenilirse üzerine pudra şekeri veya reçel dökülerek servis yapılır.En güzeli sadedir. Peynir ve zeytinle yemek çok keyiflidir.
Afiyet şeker olsun.....
RÜZGAR NEREDEN ESERSE,ORAYA SAVRULAN KİŞİLERE, \'\'SÜMSÜK \'\' denirmiş.... TAKLİTÇİ, GEVEZE, GERİ KAFALI KİŞİLERE; \'\'ARAP BÜLBÜLÜ \'\' denirmiş..... KORKUP KAÇAN
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com