ANNEMİNELİ

en güzel yemekler annemin elinde başlar...

   

Cevizli haşhaşlı Çorum Çöreği

Çorum`da kahvaltıların ve düğünlerin ve özel günlerin bir numaralı çöreğidir.

Çorum`da kahvaltıların ve düğünlerin ve özel günlerin bir numaralı çöreğidir.

Malzemeler

Hamuru İçin Malzemeler:
Un,
Tuz,
Maya,
Ilık su,
Hamurunu ne çok katı ne de çok yumuşak olmayacak şekilde mayalıyoruz. Hamurun kıvamı için fırından aldığımız ekmek hamuru kıvamında diyebiliriz.
İç Harcı İçin Malzemeler:
Haşhaş,
Sıvı yağ.

Yapılışı

Hamurumuz mayalandıktan sonra hamuru ne çok ince ne de çok kalın olmayacak şekilde elimizle açıyoruz. Daha sonra sıvı yağla karıştırdığımız haşhaşı hamurun üzerine iyice yayarak sürüyoruz.
Daha sonra hamurdan 10 cm kadar şeritler kesip bunları bir yandan uzatıyoruz bir yandan da uçlarını zıt yönlere çevirerek büküyoruz.

Hazırladığımız burmaların bazılarını yağlanmış tepsinin ortasında başlayıp yerleştirin tepsiye. Birazını da gül böreği yapar gibi şekillendirin. Hazırladığımız börekleri pişmesi için fırına vermeden önce biraz da tepside bekletip mayalanması için. Börekler piştikten sonra fırından çıkarır çıkarmaz üzerine tereyağı sürün

"Kuvvete dayanmayan adalet aciz, adalete dayanmayan kuvvet zalimdir." Pascal

SON BAKILAN TARİFLER

Cevizli haşhaşlı Çorum Çöreği

ZEHRA ANNE

 

Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.

İLETİŞİM

 

Facebook : facebook.com/annemineli

Twitter : twitter.com/annemineli

Instagram : instagram.com/annemineli

Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr

 

E-posta : zehrasener57@gmail.com

Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2017 Annemineli

Sitemap   |   Tasarım : interbim.com