ANNEMİNELİ

en güzel yemekler annemin elinde başlar...

   

Çorum`un yöresel mantısı

Klasik Çorum Mantısı

Klasik Çorum Mantısı

Malzemeler

1 kase Çorum mantısı
2 yemek kaşığı salça
Sıvı yağ
Tuz
Su
Üzeri için;
Yoğurt
1 diş sarımsak

Yapılışı

Tencereye salçayı sıvı yağı ve suyu ilave ediyoruz. Ocağın altını yakıp kaynamasını bekliyoruz. Salçalı suyumuz kaynadıktan sonra mantımızı ilave edip pişirmeye bırakıyoruz. ( Eğer isterseniz mantının suyunu hazırlarken içine kıyma da ilave edebilirsiniz. ) Mantımız piştikten sonra tuzunu da ekleyip altını kapatıyoruz. 5 dakika kadar dinlendirip. Sonra sarımsaklı yoğurt ile servis yapabilirsiniz

Hayatta istediğiniz her şey, ona sahip olduğunuzu ilan edebilecek özgüvene ve özdeğere sahip olduğunuz gün sizin olacaktır. D.Rutherford

SON BAKILAN TARİFLER

Çorum`un yöresel mantısı

ZEHRA ANNE

 

Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.

İLETİŞİM

 

Facebook : facebook.com/annemineli

Twitter : twitter.com/annemineli

Instagram : instagram.com/annemineli

Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr

 

E-posta : zehrasener57@gmail.com

Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2017 Annemineli

Sitemap   |   Tasarım : interbim.com