ANNEMİNELİ

en güzel yemekler annemin elinde başlar...

   

Çorum`un meşhur ve yöresel lezzetlerinden Şekerleme

Çorum`da önemli bir törensel yiyecektir. Nişandan sonra damat tarafının gönderdiği baklava tepsisi kız tarafından şekerleme ile doldurularak geri gönderilir. Çokça zahmetli olan yapımı için gelin kızın yakınları,büyükleri toplanır;işin ustası bir kiş

Çorum`da önemli bir törensel yiyecektir. Nişandan sonra damat tarafının gönderdiği baklava tepsisi kız tarafından şekerleme ile doldurularak geri gönderilir. Çokça zahmetli olan yapımı için gelin kızın yakınları,büyükleri toplanır;işin ustası bir kiş

Malzemeler

2 su bardağı pudra şekeri
2 su bardağı tereyağı
Aldığı kadar un

Yapılışı

2 su bardağı tereyağı fokur fokur kaynatılıp ayranının çıkmasa sağlanır. Yağın en az 2 saat dinlendirilip donması sağlanır. Donan yağın üzerine pudra şekeri yavaş yavaş dökülür ve çırpılır. aldığı kadar unla birlikte yoğrulup buzdolabında soğutulur. Soğuyan hamur küçük bezelere ayrılıp kalem gibi açılır ve kesilerek çiçek, yaprak vb. şekiller yapılıp tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmamış fırında ortalama 150 derecede pişirilir.

Biz sevdik mi yer oluruz, Biz sevdik mi sel oluruz, Biz sevdik mi lâl oluruz, Biz sevdik mi can oluruz.. RUMİ

ZEHRA ANNE

 

Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.

İLETİŞİM

 

Facebook : facebook.com/annemineli

Twitter : twitter.com/annemineli

Instagram : instagram.com/annemineli

Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr

 

E-posta : zehrasener57@gmail.com

Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2017 Annemineli

Sitemap   |   Tasarım : interbim.com