Çorum`da önemli bir törensel yiyecektir. Nişandan sonra damat tarafının gönderdiği baklava tepsisi kız tarafından şekerleme ile doldurularak geri gönderilir. Çokça zahmetli olan yapımı için gelin kızın yakınları,büyükleri toplanır;işin ustası bir kiş
2 su bardağı pudra şekeri
2 su bardağı tereyağı
Aldığı kadar un
2 su bardağı tereyağı fokur fokur kaynatılıp ayranının çıkmasa sağlanır. Yağın en az 2 saat dinlendirilip donması sağlanır. Donan yağın üzerine pudra şekeri yavaş yavaş dökülür ve çırpılır. aldığı kadar unla birlikte yoğrulup buzdolabında soğutulur. Soğuyan hamur küçük bezelere ayrılıp kalem gibi açılır ve kesilerek çiçek, yaprak vb. şekiller yapılıp tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmamış fırında ortalama 150 derecede pişirilir.
Instagram Etiketleri :
Biz sevdik mi yer oluruz, Biz sevdik mi sel oluruz, Biz sevdik mi lâl oluruz, Biz sevdik mi can oluruz.. RUMİ
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com