Tel tel dökülen lezzetine doyum olmayan çörek.
1 su bardağı ılıktan sıcakça su
1 yemek kaşığı toz maya
1 yemek kaşığı tozşeker
Yarım su bardağına yakın sıvıyağ
3 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı tuz
1 adet yumurta (sarısı üzeri için ayrılacak)
4-4 buçuk su bardağı arası un
içine:
yarım ile 1 su bardağı arası kavrulmuş öğütülmüş beyaz haşhaş
yaklaşık yarım su bardağı sıvı yağ
Ilıktan sıcakça suyu hamur yoğuracağınız kaba alın.
Tozmayayı ve ardından tozşekeri suyun üzerine serpiştirip 5 dakika kadar kabarması için bekleyin.
Sıvıyağ, yoğurt, tuz ve yumurta akını unun bir bölümüyle birlikte ekleyip yoğurmaya başlayın.
Ele yapışmayacak, fazla sert olmayan bir hamur elde edene kadar un ilave edip hamuru yoğurun.
Üzerini örtüp ılık bir yerde kabarması için 45 dakika kadar bekletin.
Hamurun havasını indirip 6 eşit parçaya bölün, 5 dakika kadar dinlendirin.
Merdane ile hafif unlu tezgahta bir hamuru açabildiğiniz kadar açın. Çok fazla ince olmasına gerek yoktur.
Haşhaş ve sıvıyağı bir kasede karıştırın. Hamuru dikkatlice tezgahın kenarına veya masaya aktarıp her tarafına gelecek şekilde birkaç kaşık karışımdan sürüp yayınnn.
Diğer hamurlarıda aynı büyüklükte açıp ilk parçanın üzerine alıp aralarına karışımdan sürün.
kat haşhaşlı hamuru ortadan ikiye kesin. Bir parçayı diğerinin üzerine getirip kivirarak tepsiye dizin
Yumurta sarısını az suyla hafif çırparak üzerine sürüp ısıtılmış 190C derecelik fırında altı üstü kızaran kadar pişirin.
Özgürlüğün yolu tüm dünyaya karşı tek başına kalmak bile olsa kendi inancına bağlı kalmaktan geçer... Stefan Zweig
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com