ANNEMİNELİ

en güzel yemekler annemin elinde başlar...

   

Erikli zeytinyağlı taze fasulye

Fasulyeye güzel bir lezzet katıyor.

Fasulyeye güzel bir lezzet katıyor.

Malzemeler

:500 gr taze fasulye(Ayşe kadın)
1 çay bardağı zeytinyağı
1 dolu çorba kaşığı domates salçası
5 adet domates
1 kase yeşil erik
3 adet acı sivri biber
yeteri kadar tuz
15 diş sarımsak
2 su bardağı su

Yapılışı

arım çay bardağı zeytinyağı tencereye alınır, yemeklik doğranmış soğanlar kavrulur. Temizlenip arzuya göre kesilmiş olan fasulyeler eklenir. Tencerenin kapağı kapatılarak 6-7dk kavrulur. Daha sonra 3 adet kabuğu soyulup doğranmış domates eklenir, erikler eklenir, sarımsak eklenir 1 su bardağı su ilave edilir. Fasulyeler pişene kadar tencerenin kapağı kapatılarak pişirilir. Ocaktan almadan tuzu eklenir, zeytinyağı da eklenerek servis kaselerine alınır. Soğuk olarak servis edilir.

Eğer sevgi evrensel bir şeyse, hiç kimse bunun dışında kalamaz. Deepak Chopra

SON BAKILAN TARİFLER

Erikli zeytinyağlı taze fasulye

ZEHRA ANNE

 

Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.

İLETİŞİM

 

Facebook : facebook.com/annemineli

Twitter : twitter.com/annemineli

Instagram : instagram.com/annemineli

Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr

 

E-posta : zehrasener57@gmail.com

Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2017 Annemineli

Sitemap   |   Tasarım : interbim.com