Bazı bölgelerde bumbar dolması olarak da adlandırılır. Koyunun kalın bağırsaklarının iç harç ile doldurulmasıyla yapılan bir çeşit dolma türüdür
1 Kg Koyun Mumbarı
500 Gr Yağlı Kıyma
2 Su Bardağı Bulgur
6 Adet Kuru Soğan
1 Adet Kuru Sarımsak
2 Yemek Kaşığı Sadeyağ
1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
1 Yemek Kaşığı Biber Salçası
1 Çay Kaşığı Kara Biber
1 Yemek Kaşığı Kırmızı Pul Biber
Tuz
Mumbar soğuk suyla yıkanır, kazınarak yağ ve diğer kalıntıları temizlenir. İki adet kuru soğan soyulup ince bir şekilde kıyılır, temizlenmiş mumbar ile ovulur ve bulunduğu kapta 2 saat bekletilir. İki saat sonra mumbar tekrar yıkanır ve 2 adet soğan ile tekrar ovulup bekletilir.
Diğer taraftan kıyma, domates salçası ve biber salçası, doğranmış 2 adet soğan ve sarımsaklar, tuz, pul biber ve kara biber 2 bardak bulgur ile iyice karıştırılır.
Mumbar ikinci kez yıkanır ve bir ucu ip ile bağlanır. Daha sonra dolma oyacağının iç kısmıyla hazırlanan harçtan mumbarın içine itilerek doldurulur. Mumbarın içi yağlı ve kaygan olduğu için, iç mumbarın içinde kolayca hareket eder. Bu şekilde hazırlanan için tamamı mumbarın içine doldurulur. Bu doldurma işlemi sırasında, mumbar 1 kaşık aralıklarla kıvrılarak burulur. Böylece hazırlanan karışımın, mumbarın içine eşit bir şekilde doldurulması sağlanmış olunur. Mumbarın doldurulmasında mumbarın yırtılmamasına dikkat edilmesi gerekir.
Doldurulan mumbar, bir tencereye yerleştirilir, üzerini kaplayacak kadar su ilave edilip, tuzda ilave ederek kaynamaya alınır. Mumbar kaynamaya başlayınca ateş hafifletilir ve 1 saat pişirilir.
Pişen mumbar tencereden alınır, derin bir tavada ısıtılmış sade yağda kızartılır. Mumbar sıcak olar
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com