ANNEMİNELİ

en güzel yemekler annemin elinde başlar...

   

Kiymali Pazı Sarması

Pazı bilenin zevkle tükettiği, bilmeyenin ise çok şeyler kaçırdığı nefis bir sebze. Yemek ve börek gibi birçok tarifte nefis sonuçlar ortaya çıkaran pazının sarması da nefis oluyor. İçindeki etle oldukça besleyici de olan bu dolmayı yoğurtla servis e

Pazı bilenin zevkle tükettiği, bilmeyenin ise çok şeyler kaçırdığı nefis bir sebze. Yemek ve börek gibi birçok tarifte nefis sonuçlar ortaya çıkaran pazının sarması da nefis oluyor. İçindeki etle oldukça besleyici de olan bu dolmayı yoğurtla servis e

Malzemeler

2 demet pazı
500 gram kıyma
1 adet orta boy soğan
4-5 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağı
1/2 çay bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı biber salçası
1 su bardağı pilavlık bulgur
Yarım demet maydanoz
Tuz
Karabiber
Kırmızı toz biber
Kimyon
Kaynar su
Sirke

Yapılışı

Soğanları ve sarımsakları yemeklik doğrayın. Tereyağını eritin maydanozları kıyın. Derin bir kaseye kıymayı, soğanı, sarımsağı, maydanozu, bulguru, tereyağını 1 yemek kaşığı biber salçasını, tuz, karabiber, kimyon ve toz kırmızı biberi koyup elinizle iyice yoğurun. Tencereye suyu koyup, bir miktar da sirke koyarak kaynamaya bırakın. Başka bir kapta da soğuk su koyun .
Ayıklanmış ve temizlenmiş pazı yapraklarını kaynayan suya batırıp 3-5 saniye beklettikten sonra soğuk suya alın. Yarı haşlanmış gibi olan pazı yapraklarının saplarını ve kalın damarlarını da temizledikten sonra sarma işlemine geçebilirsiniz. Sarma işlemi bittikten sonra, dolmanızı pişireceğiniz tencerenin dibine saplarını yerleştirin ve üzerine de dolmalarınızı yerleştirin.
Ayrı bir kapta yarım çay bardağı zeytinyağını kızdırdıktan sonra 1 yemek kaşığı biber salçasını koyun ve tuz, karabiber de ekledikten sonra salçanın kokusu çıkana kadar kavurun. Üzerine kaynar su ekleyip karıştırdıktan sonra ocaktan alın. Dolmaların üzerine küçük bir kapak koyduktan sonra hazırladığınız sosu boşaltın ve kapağını kapatıp kısık ateşte yaklaşık 45 dakika kadar pişirin.

SON BAKILAN TARİFLER

Kiymali Pazı Sarması

ZEHRA ANNE

 

Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.

İLETİŞİM

 

Facebook : facebook.com/annemineli

Twitter : twitter.com/annemineli

Instagram : instagram.com/annemineli

Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr

 

E-posta : zehrasener57@gmail.com

Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2019 Annemineli

Sitemap   |   Tasarım : interbim.com