Yufkadan Mantı
* 2 tane hazır yufka
Yapıştırmak İçin :
* Bir kase su
* 150 gr. dana kıyma * 1 tane incecik kıyılmış kuru soğan * Tuz,karabiber Sosu İçin: * 1 çay bardağı domates püresi veya küçük küçük doğranmış domates * Tuz,karabiber Yoğurt İçin: * 1 kase yoğurt * 2-3 diş dövülmüş sarımsak Süslemek İçin: * 6-7 dal ince kıyılmış maydanoz
Yufkayı önce ikiye daha sonra yarım yufkayı 2 parmak genişliğinde şeritler halinde kesin, kesilin şeridi tekrar ikiye kesin her kesilen şerit yufkayı incecik sarın ucunu su ile yapıştırın, börekler küçük parmağınız inceliğinde ve büyüklüğünde olmalıdır. Yaptığınız parmak börekleri kızgın yağda kızartın ve kağıt havlu üzerinde bekletin.Servis yapacağınız tabağa alt tabaka olarak yoğurt koyun, üzerine domates sosu dökün, sosun üzerine parmak börekleri yayın, böreklerin üzerine kavrulmuş kıymayı dökün en üste kıyılmış maydanoz serpin, servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun...
Kıyma Harcının Yapılışı: Kıymayı ister soğanla ister soğansız az yağ içinde kavurun tuz ve baharat ekleyin.
Sarımsaklı yoğurt: Yoğurdu iyi dövülmüş sarımsakla karıştırın ve iyice çırpın.
Sosunun Yapılışı: Doğradığınız domatesleri az su ve yağ içinde iyice pişirin, tuz ve baharat ekleyin..
NOT:
* Bu yemeğin en önemli özelliği sigara böreklerinin çok ince ve küçük sarılmasıdır.
* Böreklerin içini ben boş sardım isteyen az kıyma ile sarabilir.
* Domates sosunu isteyen hazır domates püresi ile yapabilir.
* Tuz,baharat ve yağ miktarları size kalmıştır.
* İsteyen üzerine dökeceği kıymanın miktarını artırabilir veya azaltabilir.
* Parmak börekleri boş zamanınızda sarın dondurucuda saklayabilirsiniz.
* Yufkaları parmak şeklinde sarmak biraz yorucu ve oyalayıcıdır.
* Yufka tek kat sarılacak.
* Yufkanın şerit şeklinde kesilmesi gerekiyor.
* Şeritler iki parmağın kalınlığını geçmemelidir.
* Ben yufkayı önce yarıya kesiyorum sonra yarım yufkayı enine kesiyorum ve şeritler halinde kesiyorum.
* Resimlerde açık bir şekilde görülüyor.
* Börekleri yapıştırmak için bir kase içinde suyu yanınızda bulundurun.
* Böreklerin ucu yapışmazsa kızarırken açılır.
ADAM VURACAK OĞUL, BABASINA DANIŞMAZ.
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com