Salatası nefis olur.
* 500 gr taze börülce
* 7-8 diş dövülmüş sarımsak
* 1 ve 1\5 limonun suyu
* Yarım çay bardağı zeytinyağı
* Birkaç damla nar ekişisi
* Tuz
* Pul biber
* Yarım demet kıyılmış maydanoz (istenirse)
Börülceler ayıklandıktan sonra büyük bir tencerede bol tuzlu suda iyice haşlanır. Süzüldükten sonra sevis tabağına koyulur. Zeytinyağı, limon suyu ve dövülmüş sarmısak iyice çırpılır. Börülcelerin üzerine dökülür ve iyice karıştırılır. Üzeri pul biber ve maydonozla
süslenir. Servis yapılır.
Afiyet şeker olsun.
Börülce için püf noktaları:
* Börülceyi su kaynamadan tencereye atıp haşlarsanız yeşil kalır.
* Sosu beyaz olana kadar çırpın.
* Bazı yörelerde içine bir tanede domates rendeliyorlar.
* Kuru börülceninde aynı yöntemle salatası yapılıyor.
EL ELİ YIKAR, ELDE DÖNER YÜZÜ YIKAR.
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com