Satın alırken dikkat etmeliyiz.
* 1 paket mantar (250-300 gr.denk gelir.) ince ince kıyılmış
* 1 büyük kuru soğan (piyazlık doğranmış)
* 1 tane kırmızı biber ( küçük küçük doğranmış)
* 2-3 tane yeşil biber (küçük küçük doğranmış)
* 7-8 diş sarımsak (ikiye bölünmüş)
* 2 tane orta boy domates (soyulmuş küçük küçük doğranmış)
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 2 yemek kaşığı tereyağ, zeytinyağı veya sıvı yağ (size kalmış )
* Tuz
* Baharat çeşitleri zevkinize ve ağız tadına göre ilave edilir. (pul biber, karabiber, kekik, kimyon gibi)
* Üzeri için yarım demet kıyılmış maydanoz
Büyükçe bir tavaya tercih ettiğiniz yaği koyup, uzerine piyazlık doğranmış soğanlari ekleyip pembeleşene kadar kavurun. Kıyılan biber çeşitleri ilave edilip kavurma işlemi devam ederken, mantarlar ve salça konulup (ocak çok harlı olmalı) sarımsak ilave edilir. Mantarların renkleri dönerken domates konulup iyice kavrulur. Kapağı kapatılmazsa çok sulu olmaz. En son baharatlar ilave edilir. Servis yaparken kıyılmış maydanoz ile süslenebilir.
Afiyet şeker olsun.....
NOT : Mantar alırken kültür olanlarını tercih ederseniz daha emniyetli olur. Mantarın zehirleme özelliği vardır. Zehirlenenlere erken müdahale yapılmazsa ölüm ile sonuçlanabilir. Pazarlardan alınan veya dağlardan toplanan mantarlar çok dikkatli tüketilmelidir.
--Yıllar önce (1990_Çorum)iki kız öğrencim mantar zehirlenmesinden yaşamlarını yitirmişti. Derslerimde mantar konusunu öğrencilerime anlattığım zaman mantar yemezseniz ölmezsiniz ama yerseniz ölürsünüz derdim. Mantarın vitamin değeri çok fazla değildir. Rejimler için iyi bir besindir.
PÜF NOKTASI:
Mantar: doğrandıktan sonra limonlu suda bekletilirse kararmaz. Çok hızlı (harlı) ateşte pişirilirse kararmaz ve su salmaz. Kapağı açık pişirilmelidir.
EN İYİSİ DELİ BEKİR ODA KÖSTEKLİ YATIYOR.
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com