Sanırsınız şeftali
Hamur İçin:
* 150 gr oda sıcaklığında margarin (sana yağ)
* 2 çorba kaşığı yoğurt
* Yarım su bardağı toz şeker
* 1 adet yumurta
* Yarım paket kabartma tozu
* 1 paket toz vanilya
* Aldığı kadar elenmiş beyaz un
Kreması İçin: * 1 su bardağı süt ( 250 ml.) * 1 yumurta, * 1 su bardağından bir parmak fazla un * Yarım su bardağı toz şeker * 5 çorba kaşığı margarin (oda sıcaklığında) * 1 paket vanilya
Süsleme İçin: * 1 çay kaşığının ucu kadar kırmızı gıda boyası (bir fiske) * 50 tane yarım ceviz kabuğu * 1/2 su bardağı toz şeker * İsteğe göre badem
İlk olarak kremayı yapın,vanilya ve margarin hariç krema malzemelerini bir tencere içinde, ocakta muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin,ocaktan alın içine margarini ve vanilyayı koyun 10-15 dakika mikserle iyice çırpın ve soğumaya bırakın. Hamur için genişçe bir kabın içinde bütün malzemeleri karıştırın ve iyice yoğurun, üzerine nemli bez örtün buzdolabında 15-20 dk dinlendirin.Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın, yarım ceviz kabuklarının üzerine sarın, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisinde 170 derecede üzeri pembeleşene kadar pişirin, ılındığı zaman ceviz kabuklarından çıkarın, yarım kurabiyelere 1 çay kaşığı kadar krema koyun diğer yarım kurabiyeyi üzerine kapatın yapışmasını sağlayın, yapışan kurabiyeleri suda erimiş gıda boyasına batırın daha sonra toz şekere bulayın,kurabiyeleriniz birer şeftali şeklinde ve renginde olacaktır. Ek yerlerine nane yaprağı koyarak çayınızın yanında servis yapın..
Afiyet Şeker Olsun...
NOT:
* Şeftali kurabiyesini yapmak çok zevkli ve kolaydır.
* Ceviz kabuklarınızı önceden biriktirin.
* İçine şeftalinin çekirdeği olsun derseniz birer badem koyabilirsiniz.
* İsterseniz su içinde erittiğiniz gıda boyasını kurabiyeleriniz fırça yardımı ile sürebilirsiniz.
* Gıda boyası çok az kullanıldığından sağlık için zararı olmayacaktır.
* Kurabiyeleriniz aynı şeftaliye benzeyecek.
* Çok dayanıklı bir kurabiye değildir.
* Nane ile servis yaparsanız daha şık ve güzel oluyor.
* 15-20 tane kurabiye çıkıyor.
SERMAYESİ OLMAYAN CEPTEN HARCAR.
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com