ANNEMİNELİ

en güzel yemekler annemin elinde başlar...

   

Bayat Ekmek Böreği

Bayat ekmekleri atmayın

Bayat ekmekleri atmayın

Malzemeler

* 1 tane bayat ekmek
* 2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
* 2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağ veya margarin
* 3 su bardağı su
* Tuz
* İsteğe göre kırmızı biber

Yapılışı

Bayat ekmekleri küp küp doğrayın ve tuzlu suda haşlayın, haşlanan ekmekleri iyice süzün, fırın kabını yağlayın kaşarın biraz bütün yüzeye serpin,üzerine ekmeklerin yarısını dökün bir kaşık yardımı ile yayın,üzerine kaşar rendesi koyun ekmekleri yayın,üzerine yine peynir rendesi serpin, en üstüne erimiş yağı dökün, 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar 20-25 dk. pişirin, sıcak sıcak servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun...

NOT:
* Ekmek böreğinin kenarlarından çıkan parçalarla yaptım.
* Kenarlardan çıkan ekmek parçaları küçük bir borcama çok iyi geldi.
* Ölçüleri ben kıstım.
* Ekmek suflesine benziyor.
* Yalancı sufle tadındadır.
* İçine isteyen sucuk,salam sosis koyabilir.
* Yağ miktarı azaltabilir.
* İçine istediğiniz baharatları ilave edebilirsiniz.
* Üzerini pul biberle süsleyebilirsiniz.
* Sıcak sıcak yenmesi tavsiye edilir.

YÜREK FAZLA YORULUNCA, TER GÖZDEN AKAR.

SON BAKILAN TARİFLER

Bayat Ekmek Böreği

ZEHRA ANNE

 

Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.

İLETİŞİM

 

Facebook : facebook.com/annemineli

Twitter : twitter.com/annemineli

Instagram : instagram.com/annemineli

Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr

 

E-posta : zehrasener57@gmail.com

Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2018 Annemineli

Sitemap   |   Tasarım : interbim.com