Yemekleri çok kolay yapabilirsiniz.
YEMEK NASIL KOLAY YAPILIR.
* Yemek yapmak zor değildir.
* Kolaylıklarını bilirseniz her yemek kolaydır.
* Her yemeğin ana kuralları vardır.
* Kuralları uygularsanız her yemeği yapabilirsiniz.
* Yemek yapamam diyenler, dikkatlice okumanızı tavsiye ediyorum.
* Her yemeğe mutlaka küçük küçük (yemeklik doğrama) kuru soğan doğranır.
* Soğan yemeyenler koymasınlar.
* İstediğiniz bir yağı tercih edin.(tereyağ,sıvı yağ,margarin,zeytinyağ gibi)
* Tencerede yağın içinde soğanları pembe olana kadar kavurun.
* Kıymalı yapacaksanız kıymayı koyun kavurun.
* Üzerine salçalı yapacaksanız biraz salça koyun.
* Onların üzerine yemeklik malzemeleri koyun.
* Biraz ağzını kapatın bekleyin.
* Üzerini 2 parmak geçecek kadar su koyun
* Her malzemenin pişme süresi farklıdır.
* Pişme sürelerine göre malzemeleri ekleyin
* Altını harlı bırakın ( çok ateş)
* Kaynayınca altını kısın malzemeler pişene kadar bekleyin.
* Kısık ateşte uzun süre yavaş yavaş pişen yemekler daha lezzetli olur.
* Yemeğinize tercihe göre sarımsak taneleri koyabilirsiniz.
* Sarımsakları malzemelerle birlikte koymalısınız.
* İsteyen soğanları kavurdan bütün malzemeleri birden pişirebilirsiniz.
* Soğanı kavrulan yemekler daha lezzetli olur.
* Tuzunu altını kısınca ilave edin.
* Baharat ilave edecekseniz yemeğin pişmesine yakın ilave edin.
* Yemeklere az tuz koyun yerken ilave edilebilir.
* Pişen yemeği dinlendirin.
* Lezzetli yemekler tencerenin kapağı kapalı olarak pişirilen yemektir.
* Yemeğin başından ayrılmadığınız zaman yemek daha titizlikle sonuca ulaşır.
* Yemeklere ilave edeceğiniz yeşillikler yemeği ocaktan aldıktan sonra koyun.
* Bütün yemeklerin ana pişirme tekniği budur.
* Zeytinyağlılar için, et yemekleri,fırın yemekleri gibi yemeklerin detayları farklıdır.
AKARA KOKARA BAKMA, ÇUVALA GİRENE BAK.
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com