Her sebze ile mücver yapabilirsiniz.
* 1 demet maydanoz,
* 1 demet dereotu
* 1 demet nane
* 5-6 tane ıspanak
* 1 tane pırasa
* 1 demet ebegömeci
* 1 demet hindibağ
* 1 demet feslegen
* 1 demet tere
* 1 demet kaz ayağı
* 1 yeşil soğan
* 1 demet taze sarımsak
* 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
* 3-4 tane yumurta
* Bir miktar un
* Tuz, karabiber, pulbiber,kimyon
Bütün malzemeler incecik kıyıldıktan sonra içine yumurta, un ve baharatlar ilave edilip iyice karıştırılır. Teflon tavaya azıcık yağ konulduktan sonra karışımın bir miktarı(omlet yapar gibi) tavada ters yüz pişirilir. Sıcak sıcak servis yapabilirsiniz.
Afiyet Şeker Olsun...
NOT:
* Hem kolay hemde çok vitaminli bir lezzettir.
* Pazarlarda her çeşit ot ve yeşil sebze bulabileceğiniz mevsimdeyiz. Hele köylü pazarlarında hepsini bulabilirsiniz.
* En önemli püf noktası her şeyin çok ince kıyılmasıdır. İnce kıyılmazsa güzel olmuyor.
* Evde ki artmış yeşilliklerle de yapabilirsiniz.
* İsterseniz içine küçük bir kuru soğan kıyabilirsiniz.
* Farklı baharatlar da ilave edebilirsiniz.
* Yeşilliklerin çeşidini artırabilir veya azaltabilirsiniz.
* Yumurta miktarını da artırabilirsiniz.
* Yeşilliklere yumurtayı kırdıktan sonra biraz beklerseniz azıcık sulanır daha lezzetli olur. Ununu da buna göre ayarlayabilirsiniz.
* Kendinize göre ve değişik otlarla yapabilisiniz.
* Otların tarifte ki gibi tam olması şart değil, evinizde olan herçeşit otla yapabilirsiniz.
* Malzeme miktarı gözünüze çok gelebilir ancak kıyılınca azalıyor.
* İsterseniz malzemeyi yarıya indirebilirsiniz.
* Bu miktarda malzemelerden iki büyük tava oluyor.
* Un miktarını kendiniz ayarlayabilirsiniz ancak kıvamı biraz akıcı olmalıdır.
* Teflon tavada ters yüz yaparak pişirin.
* Bir kapakla veya düz bir tabakla ters yüz çevirebilirsiniz.
* Üzerine ketçap sürerek servis yapabilirsiniz.
* Sarımsaklı yoğurtla da yiyebilirsiniz.
HOROZU ÇOK OLAN KÖYÜN SABAHI ERKEN OLUR
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com