Fırında daha yağsız olur.
* 2 tane kabak(rendelenmiş)
* 2 yumurta
* 1 demet yeşil soğan
* 1 demet taze nane
* 1 demet maydanoz
* 1 demet dereotu
* Tuz, karabiber, pul biber
* 1 su bardağı un
* 1 fincandan az sıvı yağ
Bir kabın içine rendelenmiş kabaklar konulur. Üzerine kıyılmış maydanoz, dereotu, yeşil soğan, nane ve diğer bütün malzemeler eklendikten sonra iyice karıştırılır. Yağlanmış bir borcam da 180 derecede 35-45 dakika pişirilip dilimlenerek servis yapılır.
Afiyet Şeker Olsun...
NOT:
* İçine istenilirse biraz peynir ilave edilebilir.
* Sıvı yağı içine koyulmayabilir.
* Üzerine isterseniz bolca yumurta da sürebilirsiniz.
* Ben kabak dolması yaptıktan sonra, artan içlerle yaparım.
* Bu malzemeyi kaşık kaşık yağda kızartabilirsiniz.(mücver olur)
* İçine isterseniz havuçta rendeleyebilirsiniz.
AZIKSIZ YOLA ÇIKANIN İKİ GÖZÜ EL TORBASINDA KALIR.
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com