İçinde çok sebze var.
* 1 tane kabak
* 1 tane havuç
* 1 tane patates
* 1 tane domates(rendelenmiş)
* 2-3 tane incecik kıyılmış yeşil biber
* 1 tane ince kıyılmış kuru sogan
* 1 demet incecik kıyılmış yeşil soğan
* 1 demet maydanoz ( incecik kıyılmış)
* 1 demet taze nane (kıyılmış)
* 1 demet dereotu(kıyılmış)
* 2-3 tane yumurta
* 2 diş dövülmüş sarımsak
* 1 tatlı kaşığı karbonat
* Un
* Tuz ve baharat çeşitleri
Sebzeleri rendeleyin, içine incecik doğranmış bütün yeşillikleri ve diğer malzemeleri ilave edin. Yapılan harçtan kaşık kaşık dökerek kızgın yağda kızarttın....
Afiyet Şeker Olsun....
NOT:
*Mücverimizin içinde çok farklı sebze vardır.
* İçine isterseniz mevsimine göre incecik doğranmış pırasa, ıspanak, pazı gibi sebzelerde ilave edebilirsiniz.
* İncecik kıyılmış kırmızı biberde ilave edebilirsiniz
* Sarımsak ilave etmek tercihe göre değişir.
* Malzemenin kıvamı biraz sulu (cıvık) olacak.
*Malzemeyi iyice karıştırın çok bol yağda değilde orta miktardaki bir yağda kızartın.
* Baharat çeşitleri tercihinize göre değişir.
* İsterseniz az yağda tavaya bolca döküp krep gibi alt üst pişirebilirsiniz.
* İsterseniz un miktarını biraz artırıp fırında pişirebilirsiniz.
* Unu beyaz un yerine kepekli un koyabilirsiniz.
* Malzemeniz çoksa dolapta 2 gün bekletebilir, pişireceğiniz zaman kullanabilirsiniz.
* Malzemeleriniz çok olursa miktarları yarıya indirebilirsiniz.
* Malzemeleriniz çoksa un ve yumurta koymadan bir miktarını difriz de bekletebilirsiniz, ben unlu ve yumurtalı da difrizde beklettim lezzetinde bir değişiklik olmadı.
İNCE KALIN BİR İMİŞ YAZIK CİVAN ÖMRÜM ÇÜRÜMÜŞ
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com