Baharatlı ve havyarlı
Malzemeler:
* 1 parça somon
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 çay kaşığından az toz şeker
Sos Malzemeleri:
1. Sos:
* 2 çorba kaşığı krem peynir veya labne peynir
* 1 tatlı kaşığı hardal,Rus baharatı
* Tuz
2. Sos:
* 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
* 1/2 limonun suyu
* Tuz, Karabiber
* İnce kıyılmış dereotu * İnce kıyılmış maydanoz
Öncelikle somunun her iki tarafını tuz ve şeker ile iyice bulayın ve 10 dk. bekletin, bekleyen somun su dolu bir kap içinde yıkayın ve kurulayın, yağlanmış fırın tepsisine koyun 180 derecede ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin, diğer tarafta peyniri, biraz Rus baharatı ve hardalı iyice karıştırın, ikinci sosu da iyice çırpın, peynir sosunu tabağınıza bir yatak şekli verin ve üzerine fırından çıkan balığı koyun, limonlu sosu dökün maydanoz ve dereotu ile süsleyin.Servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun..
ADALET İLE ZULÜM YAN YANA OLMAZ.
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com