Doğu ve Akdeniz yöresi yemeğidir.
* 500 gr akşamdan ıslatılmış nohut
* 3-4 yemek kaşığı dolu dolu tahin
* 2 limonun suyu veya limon tuzu
* 7-8 diş dövülmüş sarımsak
* Tuz
* Kimyon
* Su
* 2 yemek kaşığı tereyağ veya sıvı yağ * 1 tatlı kaşığı pul biber * Dilimlenmiş sucuk veya pastırma * Süslemek için kıyılmış maydanoz
* Akşamdan ıslatılmış nohutları düdüklü tencerede tuz ilave ederek yumuşayana kadar pişirin
* Düdüklü tencerede düdüğü çıktıktan sonra en 30 dk. pişirin
* Pişen nohutları süzgeçle bir kaba alın
* Haşlama suyunu atmayın
* Pişen nohutları el blender ile iyice ezin
* Ezilen nohutları geniş bir tencereye koyun
* Nohuda kimyon tuz, limon suyu, tahini ilave edin
* Kimyon nohudun gazını alır.
* Limon yerine limon tuzu kullanabilirsiniz.
* Nohudun haşlama suyundan yavaş yavaş ilave edin
* Pürüzsüz muhallebi kıvamına gelene kadar su ilave edin
* Ocağın altını açın biraz pişirin
* Bazı tariflerde pişirmeden yapılıyor ben pişiyorum çünkü daha lezzetli olduğuna inanıyorum.
* Pişen humus mideye dokunmuyor
* Humusu servis tabağına alın
* Geniş bir tavada istediğiniz yağı kızdırın
* Kızan yağa pul biber koyun
* Servis tabağındaki humusun üzerine dökün
* İsteyen kızdırılan yağa sucuk ve pastırma dilimleri koyabilir.
* Pastırma, sucuk, et humusa lezzet katar.
* Tuz,baharat,yağ miktarları size kalmıştır.
* Maydanoz ve sumak ile süsleyin
* Servis yapın
* Afiyet Olsun
ALTININ DEĞERİNİ ANCAK SARRAFLAR BİLİR.
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com