Değişik ve çok lezzetli bir kek
Krem Kramel İçin:
* 500 gr kadar süt
* 3 yemek kaşığı toz şeker
* 4 orta boy yumurta
* 1 Paket sade veya şekerli vanilya
* 1 tatlı kaşığı kadar limon rendesi
Kramel İçin:
* Bir su bardağından biraz fazla toz şeker
* 1,5 su bardağı sıcak su(tercihe göre)
* 1 paket krema ( tercihe göre)
KEK İçin:
* 3 yumurta
* 1 su bardağı toz şeker
* 1,5 su bardağı elenmiş un
* 1/2 su bardağı süt
* 1/2 su bardağı sıvı yağ
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya
* Bir tatlı kaşığı kadar limon rendesi
* 2 yemek kaşığı kakao (tercihe göre)
Cam bir kasenin içinde yumurta ve şekeri krema kıvamına gelecek şekilde iyice çırpın,yağını sütünü ilave edin karıştırın, başka bir tarafta eleyerek karıştırın un,vanilya,kabartma tozunu ve diğer malzemeleri ilave ederek,tahta kaşıkla karıştırın, diğer tarafta teflon bir tavada şekeri iyice çevirerek eritin, (rengi değinceye kadar) içine uyu ve kramayı ekleyin güzel bir karamel haline gelince, ortası boş bir kek kalıbını yaglamadan malzemeyi içine boşaltın, üzerine krem kremal malzemelerini iyice çırpın kramelin üzerine dökün en üstede yapılan kek hamurunu dökün 175 derecede ısıtılmış fırında 45 dk. benmari usulü pişirin fırını kapatınca 10 dk.da bekletin oda sıcaklığında soğumasını bekleyin, kalıptan çıkarmadan ağzını kapatın buzdolabında bekletin.
Ertesi gün ister hemen ters çevirerek servis yapın, veya ısıtılmış fırında 10 dk. tutarak ters çevirin, veya benmari usulü sıcak suda bekletin kek kalıbını ters çevirerek servis yapın.
Krameller eridiğinde görüntüsü güzel olacaktır
Afiyet Şeker Olsun.
NOT:
* Kramelli kek yapmak zor gibi olsada yemesi çok zevklidir.
* İki çeşit kramelli kek resmi var.
* İsteyen kek hamuruna kakao koyabilir.
* Kramelin üzerine dökülen kek hamuru dibe çökmüş gibi görünür, pişerken tekrar üzerine çıkacak.
* Bazı tariflerde kremalı harç kekin üzerine ılıkken dökülüyor.
* Kek kalıbınızdan ılınınca çok kolay çıkıyor.
* Kekiniz karamelli olduğundan çıkarırken büyük servis tabağına ters çevirin, kenarlardan krameller akabilir.
* Üzerini istediğiniz malzeme ile süsleyebilirsiniz.
* Biz süslemedik
YÜZ YÜZDEN UTANIR
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com