Olmaz olmaz demeyin.
* 200 gr haşlanmış ve süzülmüş mercimek
* 1 avuç ceviz
* 2-3 diş sarımsak
* Yarım limonun suyu
* 1 çorba kasesi kuru ekmek kırıntısı
* 1 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 yumurta
* Tuz, karabiber, pul biber
* 2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
* Kızartmak için sıvı yağ
Mercimekleri haşladıktan sonra iyice süzün diğer tarafta robotun içine cevizi,ekmek
kırıntısını, sarımsağı,baharatları limon suyunu zeytinyağını koyup iyice çekin, içine mercimeği ilave edin tekrar çekin, malzemeyi bir kaseye alın içine bir yumurta ve yeşillikleri ilave edin,büyük köfte şekilleri vererek kızgın yağda kızartın. Domatesle ve yoğurt sosu ile servis yapın...
Afiyet Şeker Olsun...
NOT:
* Mercimekleri akşamdan tuzlu suya ıslayabilirsiniz.
* Mercimek durdukça tuzlanan bir bakliyattır, köftenin içindeki tuz oranını kendinize göre ayarlayın..
* Ekmek kırıntısı yerine galeta unu koyabilirsiniz ama kurumuş ekmek kırıntıları daha yakışıyor.
* İçine istediğiniz baharatı ve yeşillikleri damak zevkinize göre koyabilirsiniz.
* İsteyen içine istediği bir peyniride ilave edebilirsiniz.
* Bol yağda kızarttıktan sonra kağıt havlu üzerinde dinlendirerek yağını süzdürün.
* Köfteleri normal köftelerden büyük yapıyorum.
* Yumurta köftenin elde toparlanmasını sağlıyor.
*Üzerine yoğurt dökerekte ervis yapabilirsiniz.
* Üzerine koyacağınız yoğurda çok ince kıyılmış maydanoz, zeytinyağı,limon suyu,karabiber,tuz ve sarımsak koyup çırpın ve yoğurdu o şekilde kullanın, çok lezzetli oluyor.
*İsterseniz üzerine domates sosu yapıp dökebilirsiniz.
* Fırındada kızartabilirsiniz.
* Besin değeride çok yüksektir.
* Mercimeğin faydaları saymakla bitmez.
* Bu malzemeden 5-6 veya 7 tane büyük köfte çıkıyor.
* Hamburger ekmeğinin içine koyarak servis yapabilirsiniz.
* Et yemeklerinin yanına koyabilirsiniz.
ÇIKMAMIŞ CANDA ÜMİT VARDIR.
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com