Tadı çok leziz
* 1 çay bardağı süt
* 1 çay bardağı sıvıyağ
* 1 çay bardağı eritilmiş margarin
* 1 tatlı kaşığı tuz, biraz toz şeker(bir fiske)
* 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
* 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi (malum sirke çeşitleri çoğaldı)
* Alabildiğince un (kulak memesi yumuşaklığında)
* İçi için çekirdeği çıkarılmış bir miktar siyah zeytin,
* Üzerine sürmek için 1 yumurta sarısı, * İstenirse üzerine susam veya çörek otu serpilir.
Hamur malzemeleri bir güzel karıştırılarak yoğurulur. Bir masa üzerinde oklava ile kalınca açınız. Hamuru 10 cm. şeklinde karelere bölerek kesiniz. Her karenin içine zeytin koyup rulo yaparak şekil veriniz. Üzerine yumurta ve susam serpin, sıcak fırında 170 derecede 40 dk pişirin. (Fırınınzı siz bilirsiniz illede 40 dk olacak diye bir kural yok ,kafanıza görede ayarlayabilirsiniz.)
İstediğiniz şekilde servis yapınız.
EŞEĞİN YOLA ÇÖKTÜMÜ, YOL GÖSTEREN ÇOK OLUR.
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com