Hiç bir şeye değişmem
* 250 gr ( 1 paket) sanayağı veya tereyağı
* 2 su bardağı beyaz un
Şerbeti : * 2 su bardağı toz şeker * 2 su bardağı su * 1 çay bardağı süt
Yağ ve un büyükçe bir tencerede (bakır veya çelik tencere) çok iyi karıştırılarak kavrulur. Diğer tarafta şerbet kaynatılır ve ılıması için bekletilir. Helva malzemesi sıcak, şerbet ılık olarak yavaş yavaş dökülür ve devamlı karıştırılır. Helva şerbeti iyice çekince kapak kapatılır, dinlenmeye bırakılır. Servis yaparken üzerine tarçın serpilebilir.
Afiyet şeker olsun.........
İYİ DOSTU OLANIN AYNAYA İHTİYACI YOKTUR.
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com