Ayrandan yapılıyor.
* 1 büyük kase yoğurt ( 2 su bardağı)
* 1 tane küçük küçük doğranmış yemeklik yeşil kabak
* 1 tane çırpılmış yumurta
* 1 yemek kaşığı un (tepeleme)
* 1/2 çay bardağı akşamdan ıslanmış ve haşlanmış aşurelik buğday ( Göce, Geçik, Yarma,Döğme gibi isismler alır)
* 1/2 çay bardağından az pirinç (isteğe göre)
* Yoğurdu açacak ayran kıvamına getirecek kadar su
* Tuz
* Kuru ve taze nane * Zeytinyağı * Pul biber * 1 avuç kıyılmış kişniş otu veya taze maydanoz
Yoğurdu çorbayı yapacağınız büyük bir tencereye koyun içine yumurtayı,unu,tuzu koyun iyice çırpın yavaş yavaş su ilave edin ayran kıvamına gelene kadar yoğurdu açın ve karıştırın karışıma küçük ve ince doğranmış kabağı, buğdayı, kişnişi koyun ve karıştıra karıştıra ocakta pişirin, kaynadıktan sonra karıştırmadan pişirin, pişen çorbanın üzerine nane,maydanoz(kişniş) zeytinyağ dökün ve servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun...
NOT:
* Van Erçiş yöresine ve Doğu Anadolu'nun her yerinde yapılan bir çorbadır.
* İster soğuk ister sıcak servis yapılır.
* Çorba çok karıştırılarak pişirilmelidir.
* Kaynadıktan sonra fazla karıştırmayın kesilebilir.
* İsteyen içine pirinç ilave edebilir.
* İsteyen maydanoz veya kişniş otu ilave edebilir.
* Naneyi kuru veya taze tercih edebilirsiniz.
* Üzerine isteyen yağı kızdırarak dökebilir.
* Baharat,yağ ve tuz miktarları size kalmıştır.
DELİK TAŞ YERDE KALMAZ, DELİ KIZ EVDE KALMAZ.
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com