Sade yapılan bulgur köftesi
* 2 su bardağı köftelik (ince) bulgur
* 1 yumurta
* 2 su bardağı kaynar su
* 1- 1,5 çay bardağı un
* Tuz,karabiber,kimyon
Haşlama Malzemesi:
* 1 büyük tencere
* Bol su
* Tuz
* 1-2 tane limon tuzu
* 1 büyük kase sarımsaklı yoğurt Süslemek İçin: * 1-3 dal maydanoz Üzerinin Sosu: * 1 tane incecik kıyılmış kuru soğan * 1 çay bardağı kadar sıvı yağ veya zeytinyağı * 1 tatlı kaşığı tatlı toz kırmızı biber
Geniş bir kap içinde bulguru sıcak su ile ıslatın ağzını kapatın 1 saat kabarması için bekleyin, kabaran bulgura yumurtayı,unu,baharatları ekleyin sakız gibi olana kadar iyice yoğurun,yoğrulan bulgur hamurundan şekildeki gibi küçük köfteler yapın, tencerede kaynattığınız suya tuz ve limon tuzu ekleyin üzerine köfteleri dökün, köfteler yumuşayıp suyun üzerine çıkana kadar pişirin, kepçe ile servis yapacağınız tabağa alın üzerine sarımsaklı yoğurdu dökün, bir tava içinde yağ içinde kavurduğunuz kuru soğana kırmızı biber ekleyin ve sıcakken hemen üzerine dökün ve sıcak sıcak servis yapın..
Afiyet Şeker Olsun..
NOT:
* Doğu,Güney Anadolu ve Akdeniz yöresine ait bir bulgur yemeğidir.
* Şekli yöreden yöreye değişir.
* Bazı yörelerde üzerine sadece pul biberli yağ dökerler.
* İsteyen soğanlı isteyen sadece yağ dökebilir.
* Bazı yörelerde toz biber yerine biber veya domates salçası koyar.
* Bazı yörelerde bulgura biraz nişasta veya irmik ilave ederek yoğururlar.
* Haşlama suyuna limon tuzu koymak köftelerin dağılmalarını önler.
* Bulgurun çok iyi yoğrulması gerekir.
* Bulgura isteyen yağsız dana kıyması koyabilir.
* İsteyen bulgura et su tablet koyabilir.
* İsteyen farklı baharatlar ilave edebilir.
* Tuz,yağ ve baharat miktarları size kalmıştır.
CEMAAT NE KADAR ÇOK OLURSA, İMAM BİLDİĞİNİ OKUR
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com