Çok kolay,bereketli ve lezzetli
Hamuru İçin:
* 1 kase beyaz un
* 1 yumurta
* Tuz
Çorba malzemesi:
* 1 tane çok ince kıyılmış kuru soğan
* 1 yemek kaşığı tereyağ
* 1 /2 yemek kaşığı salça
* 1 tane domates rendesi
* 5-6 diş iyi dövülmüş sarımsak
* 1 avuç kıyma
* Tuz,karabiber, kuru nane, pul biber
* 1-2 litre et suyu veya normal su
* 1-2 kaşık çırpılmış yoğurt
Unu geniş bir tepside içine tuz ve yumurtayı kırın ve bulgur bulgur olana kadar yoğurun, un az olursa un ilave edin, çorba yapacağınız tencerede soğanları yağ içinde pembe olana kadar kavurun, üzerine kıymayı
koyun kavurun,salçayı ve domates rendesini ilave edin yine kavurun üzerine bolca et suyu koyun ve kaynamaya bırakın kaynayan çorbaya dövülmüş sarımsakları ilave edin, yoğurulan hamur parçalarını yavaş yavaş dökün bir taraftan karıştırın, hamurun tamamını koymadan çorbayı kaynamaya bırakın 10 dk. kaynatın üzerine kuru nane ve baharatları koyun, yerken yoğurt ilave edin..
Afiyet Şeker Olsun..
NOT:
* Kastamonu yöresine ait lezzetli ve besleyici bir çorbadır.
* Anadolu'da pek çok yörede yapılmaktadır.
* İsteyen tavuk eti ve tavuk suyuyla yapabilir.
* Baharat ve tuz miktarları size kalmıştır.
* Sarımsağı bol olduğu zaman daha lezzetli oluyor.
* Domates yoksa sadece salça ile yapabilirsiniz.
* Unu isterseniz sade su ve tuzla yapabilirsiniz.
* 1 yumurta ile yaparsanız aldığı kadar un konulur.
* Yumurtayı un ile bulgur bulgur olana kadar yoğurun(resimdeki gibi, linkten bakın)
* Unu ilave ederken bir elinizle çorbayı devamlı karıştırın.
* Hamurlar pişince çorbanın altını kapatın.
* Üzerini istediğiniz şekilde baharatla süsleyin..
* Kıymasız yapılabilir.
* Et suyu yoksa et su tabletleri ile yapılabilir.
* Lezzetli çok besleyici bir çorbadır.
* İsterseniz sarımsaklı yoğurt ilave edebilirsiniz.
* Bazı yörelerde Uvmaç çorbası deniliyormuş..
ACEM KILICI GİBİ İKİ TARAFI KESMEK
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com