ANNEMİNELİ

en güzel yemekler annemin elinde başlar...

   

Şeftali Kebabı

Koyun Gömleğine sarılmış Köfte

Koyun Gömleğine sarılmış Köfte

Malzemeler

* 1 adet kuzu gömleği (akşamdan su içinde bekletilecek)

Köfte İçin :
* 300 gr köftelik dana kıyma
* 1 tane rendelenmiş kuru soğan
* Tuz,karabiber, kimyon
* 1/2 demet ince kıyılmış maydanoz

Üzeri İçin

* 1-2 adet domates * 1-2 adet yeşil biber

Yapılışı

NOT:
* Bu yemek Şef Ali tarafından bulunup yapılmıştır.
* Yıllar sonra şef Ali birleşerek şeftali kebabı olmuş
* Ciğer gömleğini kasabınızdan temin etmelisiniz.
*İsteyen köfteler çöp şişe geçirip gömleğe sarın.
* Mangalda daha lezzetli oluyor.
* Ben fırınlı ızgarada yaptım.
* Köftenin baharat ve tuz miktarları size kalmıştır.
* İsteyen daha fazla soğan rendeler.
* Izgarada çok iyi kızarmasını sağlayın.
* Fırında ızgara yapıyorsanız ızgaranın altına mutlaka akan yağlar için bir tepsi koyun.
* İyi kızarmayan gömlek sert olabilir.
* Maydanoz ve yeşillik çeşitlerini artırabilirsiniz.
*İsteyen köfteye sarımsak ilave edebilir.
* Çok lezzetli ve güzel bir yemektir.
* Daha çok Kıbrıs yöresinde yapılmaktadır.
* Şeftali kebabın hikayesini Harbiyiyorum.com da bulabilirsiniz.

ABA ALTINDAN SOPA GÖSTERMEK

SON BAKILAN TARİFLER

Şeftali Kebabı

ZEHRA ANNE

 

Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.

İLETİŞİM

 

Facebook : facebook.com/annemineli

Twitter : twitter.com/annemineli

Instagram : instagram.com/annemineli

Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr

 

E-posta : zehrasener57@gmail.com

Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2018 Annemineli

Sitemap   |   Tasarım : interbim.com