Hamur kızartmasıda diyebiliria.
* Yarım paket yaş maya veya 1 paket insant maya
* 2 su bardağı kadar ılık su
* 1 yemek kaşığı toz şeker
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 3-4 su bardağı kadar elenmiş un
Ellerinize Yardım İçin:
* 1 kase sıvı yağ
Kızartmak İçin:
* Geniş bir kızartma tenceresi
* Bol sıvı yağ veya zeytinyağı
Geniş bir hamur kabının içine unu eleyerek koyun, üzerine koyacağınız maya türünü koyun
suyun birazını ,şekeri ve tuzu ilave edin cıvık bir hamur olsun mayanın üzerin un ile kapatın ve 30 dk. bekletin.
Daha sonra kalan su ile hamuru yoğurun cıvık bir hamur olsun isteyen yine biraz bekletebilir. Elinizi sıvı yağ ile yağlayın hamurdan bir parça koparın simit şekli verin çok kızgın bol yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine çıkarın yağını çeksin ve servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun...
GÖNLÜ AYRAN OLANIN, ÇALKALAYANI ÇOK OLUR.
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com