Çok kolay ve lezzetli
* 2 su bardağı elenmiş un
* 1 yumurta
* 2 kaşık yoğurt
* 2 kaşık sıvıyağ
* 1 tatlı kaşığı kuru maya
* Bir tatlı kaşığı toz şeker
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 kase ezilmiş haşhaş * 1 su bardağı margarin ve sıvıyağ karışımı yağ
1. Şekil KatmerYapılışı: Hamur iyice yoğurulur mayalanması ve dinlenmesi için 30 dk.bekletin. Hamur 6 parçaya ayırın ve beze haline getirin. Her parçayı büyükçe açın içine haşhaşla karıştırdığınız yağdan bolca sürün, hamuru rulo haline getirin ve kendinize doğru kıvırın, kıvrılan parçayı tekrar birbirinin üzerine kıvırarak güzelce açın, yanmaz tavada arkalı önlü iyice pişirin. Pişirken bolca yağlağın. Bütün hamur aymı şekilde yapılır. Servis sırasında peynir veya reçel çeşitleri ile servis yapabilirsiniz.
2. Şekil Katmer Yapılışı: Hamur yoğrulduktan sonra, hamur küçük bezelere ayrılır. İki beze tabak büyüklüğünde açılır aralarına yağ ve haşhaş karışımı sürülür ve dolapta bekletilir. Dolaptan çıktıktan sonra yeniden yağ karışımı ve haşhaş sürülür bohça gibi yapılır tekrar tabak büyüklüğünde açılır.Yanmaz tavada arkası ve önü iyice pişirilir.Bütün hamur aynı şekilde yapılır.
Afiyet Şeker Olsun ....
NOT:
* Katmer hamuruna maya koymadanda yapabilirsiniz.
* Sadece un,tuz ve su yoğurulabilir. Hamuru yine 30 dk. dinlendirin.
* Marketlerden çekilmiş haşhaş temin edebilirsiniz.
* Saç üstünde yapılan katmerler daha lezzetli olur.
* Katmerin en önemli özelliği yağ ve haşhaştan dolayı kat kat olmasıdır.
* Katmer sıcak sıcak tüketilirse daha lezzetli olur.
* Katmeri yaparken hamur yağ ve haşhaş ile iyice özleşmelidir.
* Yağ ve un miktarı tarife göre artabilir.
* Yapılan hamur veya katmerler difrizde saklanabilir.
* Katmerler soğuduğunda tekrar ısıtılarak yenmelidir.
* Katmeri haşhaşsız sadece yağ ile yapabilirsiniz
* Katmer çeşitli peynir ve reçellerle tüketilebilir.
AYAĞINI YORGANINA GÖRE UZAT.
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com