Çok kolay ve lezzetli
* 5 çay bardağı ince köftelik bulgur
* 5 yumurta(çırpılmış)
* Yarım paket katıyağ
* 2 çay bardağı sıvı yağ
* 2 yemek kaşığı biber salçası
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 1 demet ince kıyılmış maydanoz
* 2 demet incecik kıyılmış yeşil soğan
* Tuz, karabiber, kimyon, pul biber
* Limon (tercihe göre)
* Marul (yetecek kadar)
Bulgur sıcak su ile ıslanır(kısır gibi) biraz bekletilir. Salça ile birlikte iyice yoğurulur, baharatlar ilave edilir, diğer tarafta bir tencerede yağlar ocak üzerinde kızdırılır.Yumurtalar kızgın yağa yavaş dökülerek pişirilir.Pişen yumurtalar bulgura ilave edilip yavaş yavaş karıştırılır.Yeşilliklerde konulup hafif hafif yoğurulur,elimizde büyük toplar yapılarak bol marulla
servis yapılır.
Afiyet Şeker Olsun...
NOT: Bu köfteyi Van'lı Şükrüye hanım teyzeden aldım.Yaparken resimledim. Şükriye hanım teyze çok sakin,eli bol, zarif,görgülü tek kelime ile hanımefendidir. Ben ona Sultan derim.Rahmetli annem ölmeden önce en son yediği yemeklerdendi bu köfte,iyiki yemiş Allah rahmet eylesin,Sevgiler Şükrüye Sultan......
PÜF NOKTALARI : * Bulgur ölçüsü kişi başı bir çay bardağıdır.
* Köfteye kişi başı bir yumurta kırılır.
* Bazı yörelerde yağda kavrulmuş kuru soğanda konuluyor.
* Yumurtalar yağa yavaş yavaş kırılır ve iyice pişmesi gerekir.
* Bulgur iyice yoğrulmalıdır.
* Baharat çeşiti kişiye göre değişir.
* Köfte bol yağlı olursa daha lezzetli olur.Yağ kısıtlanmamalıdır.
* Yağ çeşidi kişiye göre değişebilir.
* Yeşillik çeşidi ve miktarı herkese göre değişebilir.
* Marula sarılarak yemek keyiflidir.
* Limon sıkarak yemek tercihe göre değişir.
KOCA ÖKÜZ ÖLDÜKTEN SONRA YERİ BELLİ OLUR.
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com