Böreği küçük kalıplarda yaptım.
* 2-3 tane hazır yufka( baklavalık yufkada olabilir)
* Kavrulmuş ıspanak içi için
* Bir avuç pastırma
* Bir kase rendelenmiş kaşar peyniri
* Çırpılmış 2 yumurta
* Birer tatlı kaşığı susam ve çörek otu
* 7-8 yemek kaşığı sıvıyağ
* Bir çorba kasesi su veya süt
* Fırın kaplarını yağlamak için 100 gr kadar katı yağ
Hazır yufkaları sekiz veya dokuza bölün (düzgün olması gerekmez) Fırına dayanaklı küçük fırın kaplarını fırçayla bol katı yağ ile bütün içini yağlayın, yufkanın bir katını sulu yağ veya sütle yağlayın 3- 4 kat yufkayı bu şekilde yapın, yağlanmış fırın kasesinin içine iyice yerleştirin, içine ıspanaklı malzemenizi, pastırmayı ve bir tuıtam kaşar rendesi koyun, kenarlardan sarkan parçaları üzerine kapatın, isterseniz üzerine parça parça şerit şekilinde kesilmiş yufkalarda koyabilirsiniz. üzerine bolca çırpılmış yumurta sürün, susam ve çörek otu serpin ve 180 derede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin, biraz soğuduktan sonra kalıplardan çıkarın ve servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun....
NOT:
* Bu böreği yapmak çok kolay hemde çok lezzetlidir.
* Yufkalarınızın yırtık olması önemli değil.
* Artan yufkalarlada yapabiliriniz.
* Üzerine kalan yufkaları koyup süsleyebilirsiniz.
* İster kap içinde ister çıkararak servis yapın.
* İçine istediğiniz malzemeyi koyabilirsiniz.
* İçine isterseniz sadece yağ ilede yağlayabilirsiniz.
* İsterseniz fırından çıkarken üzerinede kaşar ilave edebilirsiniz.
* Yufka parçalarını difrizde saklayıp istediğiniz zaman çıkarıp yapabilirsiniz.
* İsterseniz baklava yufkası ilede deneyebili,rsiniz.
* İsterseniz su böreği yufkası veya kuru yufka ile de yapabilirsiniz.
* Ispanakları önceden kavurursanız daha kolay yapılır.
* Ispanakları soğanla kavurmanız daha lezzetli yapar.
DALKAVUKTAN SAKININ, ÇÜNKÜ O İNSANI BOŞ KAŞIKLA BESLER
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com