Milföy ve sosis çok lezzetli
* 1 Paket(10 adet) milföy hamuru
* 5-6 tane uzun sosis
* 1 yumurta sarısı * Susam ve çörek otu
Milföy hamurları iki parmak kalınğında şerit halinde kesin, sosisleri 2-3 parçaya kesip milföylere sarın,üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpip, 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Afiyet Şeker Olsun...
NOT:
* Milföyleri keserken çok keskin bir bıçak kullanırsanız, börekleriniz kat kat olur.
* Milföy hamurunu difrizden çıkarınca yumuşamasını bekleyip kullanın.
* Milföy börekleri önceden ısıtılmış sıcak fırında pişirin.
* Soğuk fırında hamurlar kabarmaz.
* Üzerine mutlaka yumurta sarısı sürün.
* Milföy hamurunu oklava ile açmaya kalktığınızda mutlaka un ve nişasta ile açın.
* Sosis yerine sucuk ve salam parçaları ile de yapabilirsiniz.
* Hem basit hemde lezzetli bir börektir.
İT YAVRUSU İT OLUR, KURT YAVRUSU KURT OLUR
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com