Pırasanın her hali güzel
* 1 kg hazır yufka
* 1 kg incecik kıyılmış pırasa * 1 büyük boy kıyılmış kuru soğan * 200gr orta yağlı kıyma * 1/2 çay bardağı sıvıyağ * 1 yemek kaşığı domates salçası * Karabiber, tuz
* 3 yumurta * 1 su bardağı sıvıyağ * 1/2 su bardağı su
Büyükçe bir tava içinde soğan kavrulur ve ardından kıyma ve salça ilave edilerek kavurmaya devam edilir. En son pırasa ve baharatlar katılarak pırasalar kavrulana kadar devam edilir. Yufkalar ortadan ikiye ayrılır. Yufka, masaya yufkanın yuvarlak tarafı sizden tarafa gelecek şekilde üzerine yayılır. Soğuyan iç malzeme yarım yufka üzerine eklendikten sonra yufkalar ince bir şekilde rulo yapılıp, kol böreği gibi tepsiye dizilir. Bütün yufkalar aynı şekilde sarılır.
Üzerine dökülecek malzemeler birlikte iyice çırpıldıktan sonra böreğin üzerine dökülür ve bir gece buzdolabında bekletilir. 170 derecede 40-45 dk. iyice kızarana kadar pişirilir. Ben tepsiden yedim...
Afiyet Şeker Olsun...
NOT:
* Pırasalar çok ince kıyılırsa daha güzel kavrulur.
* Kıyma koymadan yapabilirsiniz ancak kıyma ile lezzetli oluyor.
* Üzerine dökülen malzeme çok iyi çırpılmalıdır.
* Buzdolabında bir gece bekletilmesinin sebebi malzemeyi daha iyi içine çekmesidir.
* Pırasa soğangillerden olmasına rağmen içine soğan koymak lezzeti artırıyor.
* Yufkanın yuvarlak kısmından sararsanız yufkanızın hem boyu uzun olur hemde kalın tarafı içeride kalacağından daha iyi pişer.
* Yufkayı yarım olarak kullanmamızın nedeni daha ince olup daha iyi pişmesidir.
* Bu böreği başka iç malzemelerde yapabilirsiniz (patates,ıspanak,vb...)
* Pırasaya kıyma yerine bol peynirde koyabilirsiniz.
* Fırında iyice kızarmasını sağlarsanız daha lezzetli olur.
* Bu böreği komşum Sümbül Hanım yaptı bana da afiyetle yemek ve fotoğraflarını çekip, paylaşmak kaldı....
GARİP KUŞUN YUVASINI, ALLAH YAPAR.
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com