En nefis patlıcan yemeklerindendir
* 5 adet kemer patlıcan
* 1/2 su bardağı Zeytinyağı
* 3 çorba kaşığı margarin veya sıvıyağ
* 300 gr. kıyma (kuzu , dana karışımı)
* 1 adet kuru soğan (ince yemeklik doğranmış)
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 2 adet domates (kabuğu soyulup, halka doğranmış ve çeri domatesler üzeri için)
* 2 tane yemeklik doğranmış domates
* 5-6 tane sivri biber
* 3-4 diş sarımsak
* 1/2 çay kaşığı tuz,karabiber
* 1/2 su bardağı et suyu veya etsu tablet hiçbiri yoksa salçalı su konulabilir.
Patlıcanları dörde bölün orta boy parçalara ayırarak doğrayın sonra, büyük kabın içine bol tuz ve şeker ilave edin, patlıcanları içinde 2-3 saat bekletin acısının çıkması sağlayın, patlıcanları süzün, iyice kurulayın, bol yağ içinde kızartın, kağıt havlu üzerinde yağlarının alınmasını sağlayın.Bir tepsisinin içine yaydırarak dizin. Diğer tarafta soğanı kıyma domatesleri iyice kavurun, kavrulan kıymayı patlıcanların üzerine yayın, domates ve biberlerle süsleyerek suyunu ,baharatlarını koyun ve 180 derecede ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin.Sıcak sıcak servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun....
NOT:
* Patlıcanların şekerli( 2 tatlı kaşığı toz şeker) ve bol tuzlu suda 3-4 saat bekletilmesi çok önemlidir.
* Kıyma cinsini seçmek size kalmış, ben kuzu dana karıştırıyorum.
*Üzerine koyacağınız kıymayı ben yağsız kavuruyorum.
* Önce soğanı az suda iyice öldürüyorum sonra kıymayı koyup kavuruyorum, azıcık suda ekliyorum.
* Biberleri sivri yeşil biber, kırmızı biber, dolmalık biber ve benzerlerini seçebilirsiniz.
* 3-4 diş sarımsak koyunca lezzeti daha iyi oluyor.
* Yemeği az su ile pişiriyorum.
* İsteyen ocak üzerindede pişirebilir.
* Bu yemeği kuşbaşı etle veya tavuk etiylede yapabilirsiniz.
* Kıymayı kavurıurken tuz koyarsanız, üzerine tuz ilave ederken dikkatli olun.
* Etsu tablet kullanacaksanız tuzunun ayarına dikkat edin.
* Piştikten sonra üzerine kıyılmış maydanoz serpebilirsiniz.
* İsteyen kıymayı bol tereyağında kavurabilir.
* Yukarıdaki malzemeleri azaltabilir veya artırabilirsiniz.
HER GÜNÜNÜ HAZIR BİL, HERKESİ HIZIR BİL
Tarsus’ta doğdum çocukluk, gençlik, olgunluk yıllarım Tarsus, Eskişehir, Trabzon, Çorum ve son durak olan Bursa'da geçti. Ailemde 3 nesil memur olmuş, 3 nesil de şehirler arası yolcukluklarda ve bütün şehirlerin arasında, bütün mutfakların, bütün kültürlerini öğrenerek geçirmiş hayatının büyük bölümünü. Ben emekli Fen Bilgisi ögretmeniyim, evli ve bir kız çocuk sahibiyim.
Salatalar, Ekmek çeşitleri ve yapımı, Kekler, Turşular, Dünya Mutfakları, Kreple Yapılan Yemekler, Pizzalar, Kutlamalar, Balık Takvimi, Mücver Tarifleri, İçeçekler, Gezilerim, Kuru Yufka ile Yapılan Börek ve Yemekler, Baklava Yufkası İle Yapılan Lezzetler, Tavuk Yemekleri, Osmanlı Mutfağı Yemekleri, Artan Yemekler Nasıl Değerlendirilir., Döndüm, Faydalı ve Tedavi Edici Gıdalar, ANA OCAĞI YEMEKLERİ
maltepe escort, kadıköy escort, anadolu yakası escort, ataşehir escort, pendik escort
Facebook : facebook.com/annemineli
Twitter : twitter.com/annemineli
Instagram : instagram.com/annemineli
Blogspot : annemineli.blogspot.com.tr
E-posta : zehrasener57@gmail.com
Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2024 Annemineli
Sitemap | Tasarım : interbim.com